- Jeg tror en kommunesammenslåing kan være løsningen på vår strategiske posisjon på sikt. Da blir vi en tung aktør med nasjonalt gjennomslag og påvirkningskraft - samtidig som vi ikke blir spist opp av en sterk hovedstad og en raskt voksende Drammensregion, sier Lisbeth Hammer Krog til Bærum Budstikke.

Lisbeth Hammer Krog mener man bør vurdere å la Asker, Bærum og de tre nabokommunene inngå som en del av Oslo fylkeskommune, så lenge det er tre forvaltningsnivåer i landet - altså ikke lenger Akershus, som hun føler dras stadig sørover mot Østfold.

- Hvis det skulle bli aktuelt å slå sammen så store kommuner som oss, må det være en forutsetning at vi får status som både kommune og fylke, med ansvar for blant annet videregående opplæring og samferdsel, akkurat slik Oslo har i dag, sier Askers ordfører Lene Conradi (H).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.