Så langt i reformen er Leksvik og Rissa blitt enige om å slå seg sammen. Steinkjer og Verran har dessuten funnet tonen, og det samme gjelder Namsos, Fosen og Namdalseid.

Da fylkesmann Inge Ryan fredag la fram sitt forslag til hvordan kommunekartet kan se ut i fremtiden, påpekte han på viktigheten av frivillighet og gode lokale prosesser.

Han ser imidlertid for seg flere mulige sammenslåinger i fremtiden. Da kan Verdal, Levanger og Frosta gå sammen. Snåsa og Inderøy kan gå sammen med Steinkjer og Verran. Flatanger, Overhalla og Høylandet kan gå inn i en større Namsos-kommune sammen med Fosnes og Namdalseid.

For Stjørdal og Meråker kan løsningen være å se mot andre kommuner i Sør-Trøndelag, mens Nærøy, Vikna og Leka kan slå seg sammen. I indre Namdal er avstandene så store at det er krevende å finne en god løsning for samarbeid, mener fylkesmannen.

 

Les også: - Folk vegrer seg for å trykke på gassen

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW

Skuffet over Facebook-produkt

 

Se DNtv:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.