Venstres nestleder Terje Breivik sier til Klassekampen at partiet også i neste periode vil mene at tvang kun må brukes unntaksvis.

- Vi har klokkertro på at dersom vi hadde fylt kommunereformen med mer innhold fra starten, hadde det sett annerledes ut i dag, sier han. Breivik mener at kommunesammenslåing ikke er et mål i seg selv.

- Målet er å flytte makt og ressurser nærmere borgerne.

I KrFs programutkast heter det at partiet forventer at Stortinget ikke tyr til mer tvang i neste periode, men Stortinget kan gripe inn om én kommune blokkerer for gode løsninger.

- Jeg har forståelse for at en del kommuner har behov for mer tid på å vurdere konsekvensene av kommunereformen, sier KrFs kommunalpolitiske talsmann Geir Toskedal.

I Høyres utkast til nytt programutkast står det at «Stortinget har et overordnet ansvar for å sikre at Norge har en hensiktsmessig forvaltningsstruktur og i siste instans må avgjøre størrelse, og antall kommuner og regioner».

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Er den fremdeles verdens beste bil?
Vi har kjørt andre generasjon Porsche Panamera.
01:29
Publisert:

Høstens navn
Møt Norges nye kulturtalenter.
04:06
Publisert: