Den tidligere miljøvernministeren har tidligere gitt uttrykk for sin begeistring for miljøpartiet, og nå konkretiseres støtten i form av strategiske valgkampråd – en valgkamp hvor SV er en av hovedmotstanderne, skriver Dagsavisen.

– De grønne har nå trolig like mye entusiasme som alle de andre partiene til sammen. Men det er et nytt parti med begrenset erfaring. De har derfor bedt meg å dele erfaringer fra valgkamper i Norge og utlandet, skriver Solheim i en epost fra til avisen. Han sier det er snakk om «uformelle samtaler med ledende folk i partiet». Rasmus Hansson sier rådene fra Solheim er «nyttig og inspirerende».

– Solheim er kanskje den mest erfarne miljøpolitikeren Norge har. Vi er et udogmatisk, ferskt og kunnskapssøkende parti. Vi tar imot råd fra alle som har lyst til å gi oss råd, sier Hansson.

Solheims gamle parti SV får derimot ingen råd av nestoren. Partisekretær Kari Kaski sier de ønsker seg et godt valg for alle som kjemper for miljøet og sier de får mange råd fra andre parti- og regjeringsveteraner.

DNs valgportal: Hvilke politikertopp er du mest enig med?

Les også:

Hamrer til mot konkurrentene

Andelen toppkarakterer mer enn halvert på NHH

Tror på superavkastning fremover: - Utrolig store muligheter

Se DNtv: Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time

Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time
Federico Abad er mannen som skapte Popcorn Time, pirattjenesten som har fått filmindustrien i Hollywood til å skjelve. DN møtte mannen som hittil har valgt å være anonym i hjembyen Buenos Aires
02:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.