Målingene har svingt og sprikt under valgkampen i Bergen, men på målingen gjort for Bergens Tidende før helgen, gikk alle de borgerlige partiene fram og hadde igjen flertall, skriver avisen.

Idar Eidset i Respons Analyse sier endringene er uvanlig store på én uke. Flere av dem var større enn feilmarginen på 2-3 prosent.

– Et fall på 6,3 prosentpoeng for Ap er stort. Noe har skjedd den siste uken som har påvirket dette, sier han. Måleperioden var mellom mandag og onsdag, og Eidset forteller om en oppsving for Høyre på tirsdagen. Dagen før ble etterforskningen av byens Høyre-ordfører Trude Drevland gjenopptatt, og Drevland sa hun ville ta ulønnet permisjon til saken var avklart.

Eidset tror det kan være årsaken til stemningsskiftet.

– Det var ikke noe annet som skjedde de dagene, slik jeg ser det.

DNs valgportal: Hvilke politikertopp er du mest enig med?

Les også:

Har hentet 1,8 millioner til nytt norsk spill

Slakter norsk politikk  

Se DNtv: Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time

Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time
Federico Abad er mannen som skapte Popcorn Time, pirattjenesten som har fått filmindustrien i Hollywood til å skjelve. DN møtte mannen som hittil har valgt å være anonym i hjembyen Buenos Aires
02:47
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.