Norsk Regnesentral har sammenfattet alle meningsmålingene som er blitt gjort i år og kommet frem til at Ap kommer best ut av samtlige partier, skriver Dagbladet.

– Vi traff ganske bra ved forrige stortingsvalg. Å vekte sammen mange meningsmålinger er bedre enn hver enkelt meningsmåling, sier Anders Løland, assisterende forskningssjef ved Norsk Regnesentral.

Ap får en forventet oppslutning på 33,6 prosent, en økning på 2,1 prosentpoeng siden forrige kommune- og fylkestingsvalg i 2011. Høyre ligger an til å få 25,1 prosents oppslutning, ned 2,9 prosentpoeng.

– Her kan man spekulere på litt slitasje på en eller annen måte. Det er fort nasjonale ting som slår inn i lokalvalg. Det gjør jobben vanskeligere for oss, sier Løland.

Frp blir mest sannsynlig det tredje største partiet med en oppslutning på 10 prosent, etterfulgt av Senterpartiet (7), Venstre (5,6) og KrF (5,3). Miljøpartiet De Grønne ligger an til å gjøre et svært godt kommunevalg med en oppslutning på 4,7 prosent, mens det ser ut til at SV kommer til å gjøre et katastrofevalg med en oppslutning på 3,3 prosent, ned fra 4,1 prosent ved forrige valg. Rødt har en forventet oppslutning på 1,9 prosent.

Les også:

Her står flere titalls millioner boliger tomme

Asia i dag: Frykter «Japan-krise» for Kina

Se DNtv: Bli klar for skisesongen allerede nå

 

Slik blir du klar for skisesongen - allerede nå
Tidligere landslagsløper i langrenn Siri Helle viser hvordan man kan trene skøyteteknikk med rollerblades.
01:34
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.