Både advokat Geir Lippestad, Norway Cup-general Frode Kyvåg, Rikskonsertenes sjef og tidligere kulturminister Turid Birkeland og tidligere utenriksminister Thorvald Stoltenberg kom inn i bystyret takket være kumuleringer.

Av de seks kjendisnavnene på Aps Oslo-liste var det bare Birgitte Skarstein fra TV-programmet «Ingen grenser» og filmregissør Ulrik Imtiaz Rolfsen som ikke rykket helt fram på fast plass.

Men de mange personstemmene de kjente profilene til sammen har dratt, har medført at mange politikere med innvandrerbakgrunn har mistet sine faste plasser i bystyret, skriver VG.

Aftenposten skriver at mens 11 av Aps 20 nåværende bystyremedlemmer har innvandrerbakgrunn, er innvandrerandelen i Ap redusert til seks representanter i det nye bystyret som konstitueres i oktober.

I hele bystyret, som har 59 representanter, har antall minoritetspolitikere falt fra 16 til ti representanter. Dette er en nedgang på 37,5 prosent. Kvinneandelen har gått ned fra 27 til 23, en nedgang på 15 prosent, skriver avisen.

 

Les også: Tester om SMS-varsling ga økt valgdeltakelse

 
Fabian Stang (H) mest populær i bystyret

Omtelling i Bærum kommune  

 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.