Partiet er det tredje største i hovedstaden på målingen, som er gjort av InFact for Klassekampen.

– Dette er jo helt vilt. Dette er en utrolig god måling for oss, som viser at vi har stort potensial i Oslo. Mange ønsker et grønt skifte. Samtidig skal vi ha is i magen og fortsette å jobbe knallhardt fram til valget. For dette er ellevilt, sier førstekandidat i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg. Ved forrige kommunevalg fikk partiet 2,5 prosent av stemmene.

Ikke bare er partiet tredje størst på målingen, det havner også på vippen mellom de røde partiene og sentrum-høyre-partiene.

Mange har forlatt Høyre

Nguyen Berg sier De Grønne vil lene seg til den siden som gir mest grønn politikk.

– Og det vil vi finne ut etter valget

Arbeiderpartiet er største parti på målingen, med 31,9 prosent, fulgt av Høyre med 26,2. For sistnevnte betyr det at nesten en firedel av velgerne er blitt borte siden forrige valg.

Frp får 9,4 prosent, Venstre 6,2 prosent, KrF 3 prosent, mens Senterpartiet nesten forsvinner med 0,3 prosents oppslutning og ingen bystyreplasser. På venstresiden får SV 6,1 prosent og Rødt 4,7 prosent.

Målingen er utført blant 1.200 personer og har en feilmargin på mellom 0,3 og 2,6 prosent.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Ap leder an i slaget om Oslo

 
Katastrofetall for SV  

Nedtur for Ap – opptur for De Grønne i Trondheim