I en måling som InFact har utført for VG, sier 54 prosent av de spurte at de er mot eiendomsskatten. 28 prosent sier de er for.

Også blant partiets egne velgere er motstanden forholdsvis stor. Mens 43 prosent av Ap-velgerne i Oslo er for, er så mange som 32 prosent negative.

I Oslo Vest sier seks av ti nei til eiendomsskatten, man kanskje overraskende er stemningen den samme i Oslo Øst. I Groruddalen er halvparten imot.

– Jeg mener faktisk at dette er gode tall, ettersom dere ikke spør om hva folk mener dersom pengene øremerkes til barnehager og eldre, slik vi lover å gjøre. Da tror jeg mange flere er for, og det er budskapet vi skal fortsette å jobbe for å få tydelig fram. Jeg er sikker på at det er to saker som engasjerer velgerne, og som er kjernen av hvilke tjenester en kommune bør tilby, sier Aps byrådslederkandidat Raymond Johansen.

DNs valgportal: SE HVEM DU ER MEST ENIG MED

Les også:

Sjeføkonom advarer: - Dette er en finanskrise  

- Gode ledere bryr seg ikke om pengene

- Det er dette som er så skremmende (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Fjelløper med fantastisk rekord

Fjelløper med fantastisk rekord
Fjelløperen Andreas Steindl slo sin egen rekord med over en time. På smått imponerende 7.45.44 forserte ham fem fjelltopper og 30 kilometer fra Zermatt til Saas Fee.
00:58
Publisert: