I mandagens kommunevalg ble Miljøpartiet De Grønne Trondheims tredje største parti med 7,7 prosent oppslutning.

– Posten som varaordfører gir oss muligheten til å gi velgerne våre mest mulig uttelling for den tilliten vi har fått fra velgerne. Jeg er klar for å brette opp ermene og jobbe for å gjøre Trondheim til en europeisk foregangsby for klima og miljøløsninger, sier Opoku.

Hun opplyser at De Grønne har fått gjennomslag for at klimagassutslippene i Trondheim skal kuttes med opp mot 90 prosent innen 2030.

– Med dette vedtaket sikrer vi et umiddelbart taktskifte i klimapolitikken i Trondheim. Vårt mål er at byen skal bli en av Europas mest klimavennlige byer i løpet av kort tid, sier hun i en pressemelding.

Opoku blir varaordfører i en allianse bestående av Arbeiderpartiet med ordfører Rita Ottervik i spissen. I tillegg til Arbeiderpartiet og De Grønne er SV, Venstre, Senterpartiet, KrF og Pensjonistpartiet med.

Les også:

Eldrebølgen sikrer lav boliglånsrente

Vil ta 60 kroner for bompassering

Se DNtv: Fem øvelser for raskere løpsprestasjon

Fem øvelser for raskere løpsprestasjon
Tidligere landslagsløper i langrenn Siri Helle viser enkle og effektive øvelser som trener opp hurtighet.
01:44
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.