46-åringen har også jobbet innen organisasjonsliv, privat næringsliv, politisk virksomhet og mediebransjen, opplyser Slottet.

Hun har tidligere arbeidet som journalist i TV 2 og vært informasjonssjef i Arbeidsgiverforeningen Spekter. I perioden 1997–99 var hun ansatt i Sosialistisk Venstreparti.

Varpe er også utdannet cand.mag. med fagene historie og sammenlignede politikk fra Universitetet i Bergen.

– Det har vært stor interesse om denne stillingen med mange gode kandidater, sier fungerende kommunikasjonssjef Ole Edvard Wold Reitan ved Slottet til Kampanje.

Guri Ofstad Varpe tiltrer sin nye stilling 1. juni og kommer fra stillingen som direktør i Burson-Marsteller der hun har ledet PR-byråets medieavdeling. Hun etterfølger Marianne Hagen som ble statssekretær i Utenriksdepartementet i november i fjor.

Stillingen som informasjonssjef for Slottets kommunikasjonssjef er en utfordrende oppgave. Pr-håndteringen etter det nylige Se og Hør-oppslaget om Marius Borg Høiby har blitt kritisert av flere eksperter.

Flere mente kronprinsparet og kommunikasjonsavdelingen selv bidro til å gi Se og Hørs forsideoppslag enda større oppmerksomhet, skriver Kampanje.(Vilkår)

– Det sies at en person aldri er død før noen har sluttet å joike deg
Marja Mortensens nye album startet som en sørsamisk detektivhistorie.
00:30
Publisert: