Tidligere journalist i Klassekampen, nå ny redaktør i Manifest Tidsskrift, Mímir Kristjánsson, gir ut boken "Slik blir du superrik" på Manifest Forlag.

- Jeg har alltid hatt et nedsettende syn på rike folk og tenkt at de ikke er så smarte, og at dette burde være lett, sier Kristjánsson til Finansavisen.

Han fikk 50.000 kroner i støtte til prosjektet fra til Fritt Ord, og av disse ble 20.000 satset på børsen.

Pluss 25 prosent

Superrik ble han absolutt ikke, men klarte å oppnå respektable 25 prosent avkastning på tre måneder, mens børsen i samme periode steg fem prosent.

Det han ifølge Finansavisen prøver å beskrive i boken er hva som skjer psykisk med aktører i et slikt marked.

- Det er skremmende gøy. Jeg er disponert for sånne diller. Jeg følte jeg var blitt mye mer Høyre av å handle aksjer, jeg tenkte som en eier. Folk som begynner å kjøre bil blir også skeptiske til syklister. Det er god marxistisk materialisme: Der du er, former tankene, sier Kristjánsson til avisen.

Les også: Forakter Norges superrikinger


Mimir (25) fillerister de rike

- Ingen grupper er så dårlig integrert som milliardærene
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.