Hyundai er på sterke fremmarsj og kommer med en ny generasjon i30 kompaktbil.

Første generasjon kom i 2007, og første skisse på etterkommeren viser at den nye i30 utseendemessig ligner veldig på storebror i40. i30 skal konkurrere mot Volkswagen Golf og Ford Focus, akkurat som i40 konkurrerer mot Passat og Mondeo.

Nye i30 debuterer under bilutstillingen i Frankfurt om en måneds tid.

Flytende skulptur
Bilen er designet og utviklet ved Hyundais europeiske tekniske senter i Rüsselsheim, Tyskland, og følger samme designspråk som ix35 og før nevnte i40, Hyundais kjennemerke "fluidic sculpture". Denne designen debuterte i 2009 med konseptbilen ix-onic, og har siden representert designspråket på alle nye modeller fra Hyundai lansert i Europa.

- Når vi designet den nye i30, brukte vi sterke, flytende linjer for å skulpturere en bil som ser atletisk ut samtidig som den utstråler en form for konstant bevegelse, selv når den står stille, sier Thomas Bürkle, sjefdesigner for Hyundai Europa. Han mener det er viktig at folk kjenner igjen felles design-DNA både i i40 og den nye i30.

Ut fra tegningen er det ikke vanskelig å se likhetene mellom de to modellene. Fronten med grill og lykter er nær identisk.

- Den sekskantede fremtoningen er unikt for Hyundai, med de juvel-lignende frontlyktene som flankerer grillen legges en sterk personlighet til bilen, samt en følelse av raffinement og luksus, sier Thomas Bürkle.

Bestselger i Europa
Hyundai regner med at nye i30 vil videreutvikle merkets image, og styrke modellens posisjon som bestselger i Europa.

- Siden 2007 har navnet i30 blitt synonymt med "kvalitet", "pålitelighet" og "lave utslipp" i Europa, og vi håper at blant annet begrepet "emosjonell appell og stil" vil bli lagt til listen med innføringen av denne dynamiske nye modellen, sier Allan Rushforth visepresident i Hyundai Europa.

Hyundai er for øyeblikket Norges 12. største personbilmerke med en markedsandel på 3,7 prosent. Suven ix35 er mest solgte modell, men vi regner med at familiebilen i40 kommer til å gjøre seg mer gjeldene når salget kommer i gang i løpet av den nærmeste tiden.

Nye i30 kommer på markedet tidlig i 2012.

Les test av ix35: Familiesuv til budsjettpris

Les test av den helt nye i40: Som skapt for Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.