Ti måneder etter at han fortalte om de ambisiøse planene for Marked.no, trekker Ole Petter Wie seg fra toppjobben i Marked Gruppen.

- Etter en prosess med styret, har Ole Petter Wie valgt å fratre som leder av marked.no., bekrefter styreleder Ole Vinje som selv nå konstitueres i stillingen.

Stein Erik Hagen og hans familie er største eier i Marked.no gjennom netthandelportalen Komplett.

– Vi er nå ferdig med den første etableringsfasen, og nå ønsker vi trykk i markedet. Derfor ønsker vi å utnytte kunnskapen vi allerede har i Komplett og bruke ressursene vi har i konsernet, sier Vinje som til daglig er sjef for Komplett og nå skal håndtere to jobber.

Les også: Vil spise seg inn på middagskassene dnPlus

Tregere enn forventet

Etter å ha kommet til enighet med styret i slutten av forrige uke ble det klart at han går av.

– Vi har kommet til en omforent avtale ut fra hvor selskapet står. Vi er enige om at vi gjør det på den måten, sier Vinje.

Les mer dagligvarer i DN+:
Disse Rema 1000-kjøpmennene tjener best dnPlus
Rema 1000-topp: - Butikkene er blitt for like
Sjokkprisene på vei ut
Hiver seg på Høies sukkerdugnad dnPlus
– Reitan må slutte å syte dnPlus  
Samvirkets økodilemma dnPlus

Komplett-sjefen legger ikke skjul på at volumet og omsetningen i Marked.no må opp på et høyere nivå.

– Synes du Wie lyktes med å få den ønskede omsetningen i Marked.no?

– Det har blitt brukt mye tid på å bygge infrastruktur for selskapet. Vi ønsker å trykke til, og vi må innrømme at det har gått tregere enn styret forventet. Det kan være bra å få inn nye krefter når selskapet går over i ny fase, sier Vinje.

Wie har ikke besvart DNs henvendelser mandag ettermiddag.

Holdningsendring

I mai skrev DN at salget til Marked.no må passere en milliard for at selskapet skal være lønnsomt.

– Marked.no vil nå break-even med vel en milliard kroner i omsetning, før det er vi et minusforetak. Vi håper å nå én milliard i salg i 2018, sa eks-direktør Wie i mai.

Den opprinnelige planen var at marked.no skulle opp i en omsetning på 2-300 millioner i sitt første driftsår og to sifret antall millioner i underskudd. Et halvår etter oppstart innrømmet Wie  at det gikk saktere enn ventet.

– Det går litt saktere enn vi hadde håpet, men det vi ber kundene om er å endre adferd. De skal flytte seg fra fysiske butikker til nett. Det er ikke en veldig stor barriere, men den største hindringen er at nordmenn må planlegge middager noen dager frem i tid. For de aller fleste er dette utrolig vanskelig, uttalte Wie som har vært kritisk til innkjøpsbetingelser nykommere får hos de store dagligvareleverandørene.

Les også:
Nettmataktør oppgitt over kjedemakt dnPlus  

Skal kapre søndagshandlerne dnPlus

De siste ukene har konkurransen mellom de rendyrkede nettmataktørene Marked.no og Kolonial.no hardnet til. Sistnevnte har fått inn Rema som en minoritetseier på rundt 10 prosent.

De store dagligvarekjedene har så langt sittet på sidelinjen, men nå er det klart at Norgesgruppens kjeder Meny og Spar begge kjører tester med netthandel.

 

Les også: Meny starter netthandel dnPlus  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Norsk datagründer satser på syrnet melk

 
Vil kapre mobilbetaling i butikk dnPlus  (DN+)


 
- Denne roboten koster en tiendedel av et menneske og jobber ti ganger så fort
Se hvordan bankroboten jobber. I løpet av tjue år kan hver tredje norske jobb være erstattet av ny teknologi, ifølge NHO.
01:53
Publisert: