torsdag 07. juni 2018

Bislettkonferansen

Hvordan skape gull av det grønne skiftet?

Dagens Næringsliv og Oslo Bislett Games går sammen om å skape en arena for å inspirere norsk næringsliv til å bli grønne vinnere.

I løpet av dagen får du høre Oslos plan for å bli grønn og smart allerede i 2019, hvordan "grønne penger" redder miljøet.

Deltagerne på Bislettkonferansen avslutter dagen på Bislett Stadion der verdens beste friidrettsutøvere viser frem sine "grønne krefter".


12:00-16:00 Konferanse

Etter konferansen blir det satt opp elbuss til Lille Bislett, hvor deltagerne møtes til middag og mingling.

16.30–19.00 Minglemiddag på Lille Bislett

19.00–22.00 Oslo Bislett Games

Inkludert i din VIP-billett er eksklusive plasser på hovedtribunen til Oslo Bislett Games.

22.00 After Party i teltet på Lille Bislett

Oslo Bislett Games berømte After Party med musikk og fri servering.

Tid

7. juni 2018

kl 12:00 - 16:00

Påmeldingsfrist

07. juni

Sted

Meet Ullevaal

Ullevaal Stadion

Pris

VIP Billett: 3.500,-

Kun konferansebillett: 2.500,-

Påmeldingen er stengt.

Vis fullt konferanseprogram

12.00Velkommen!
Steinar Hoen, stevnedirektør for Oslo Bislett Games - spydspiss innen idrett & bærekraft. Konferansier Terje Erikstad, Dagens Næringsliv.
12.15The future of cities: From burden sharing to opportunity – urban climate action after Paris
Dimitri Zenghelis, Senior Visiting Fellow at the Grantham Research Institute on Climate Change, London School of Economics (LSE)
12.25

Hvordan skape gull av det grønne skiftet

Marius Holm, daglig leder i ZERO

12.35

Panelsamtale: Hvordan kan Norge vinne den grønne ledertrøya?

Lene Lad Johansen, prosjektleder for SmartOslo i Oslo kommune innleder med veien frem til Oslo blir Europas miljøhovedstad i 2019. Deretter debatt med Lene Lad,Atle Hamar, statssekretær i Klima- og miljødepartementet og Marius Holm i Zero. Ordstyrer: Terje Erikstad, DN

12.55

Hvordan investere i tråd med Parisavtalen

Henrik Wold Nilsen, Senior porteføljeforvalter Storebrand Asset Management

13.10Pause
13.35Debatt: Bærekraftig utvikling i næringslivet - hvordan gå fra prat til handling
Heidi Finskas, direktør samfunnsansvar i KLP, Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand og Dagfinn Ringås i Schneider Electric Norge, Ordstyrer: Per Kristian Sbertoli, Fagansvarlig Finans i Zero.
14.00

Bli utfordret av din neste sjef! Hvordan ser de unge på bærekraft og klimaendringer, og hva bør næringslivet gjøre?

Danat Tekie, Director of External Relations, Young Sustainable Impact

14.15RESTART: 7 veier til bærekraftige forretningsmodeller
Sveinung Jørgensen, forsker ved HINN og NHH og Lars Jacob Tynes Pedersen, forsker ved NHH.
14.35Pause
15.00Parallellspor: Smart transport og mobilitet
15.00Hva finnes og hva skal til for at hydrogen blir et bærekraftig alternativ i fremtiden?
Innlegg: Frank Meijer, Head of Eco Car & Mobility i Hyundai
Panelsamtale: Thomas Rosvold, managing director i Hyundai og Jon Andrè Løkke, CEO i NEL. Ordstyrer: Kari Asheim, fagansvarlig Transport i ZERO
15.20Oslo Bysykkel: Hvordan ta teknologien i bruk for å bli best i klassen?
Johan Høgåsen-Hallesby, CTO Urban Sharing
15.40Postens offensive satsing på miljøeffektive kjøretøy og kutt i CO2-utslipp
Colin Campbell, direktør for HMS og Samfunnsansvar i Posten Bring
16.00Slutt
15.00Parallellspor: Smarte bygg og infrastruktur
15.00Hvordan komme i gang med smartbygg? Og hvordan gjør man eksisterende bygg smartere?
Dagfinn Ringås, administrerende direktør Schneider Electric Norge
15.20Slik skal vi bygge fremtidens grønne og smarte byområder
Isak Oksvold, direktør for miljø-og innovasjon i Aspelin Ramm
15.40Hvordan vil det grønne skiftet endre og påvirke måten vi bor på i fremtiden?
Solvår Wågø, forsker ved SINTEF Byggforsk
16.00Slutt - sees på minglemiddag på Lille Bislett

Bekreftede foredragsholdere

Dimitri Zenghelis, Senior Visiting Fellow, LSE:

Dimitri was previously a Principal Research Fellow, and prior to that Co-Head of Policy, at the Grantham Research Institute on Climate Change. In these roles he was responsible for producing, commissioning and communicating research on the economics of climate change policy. Previously, he headed the Stern Review Team at the Office of Climate Change, London, and was a senior economist on the Stern Review on the Economics of Climate Change, commissioned by the then Chancellor Gordon Brown. Before working on climate change, Dimitri was Head of Economic Forecasting at HM Treasury.

Lene Lad Johansen, prosjektleder for SmartOslo i Oslo kommune:

Lene Lad Johansen er prosjektleder for SmartOslo i Oslo kommune. Hun har jobbet i Oslo kommune siden 2011, og startet opp flere utviklingsprosjekter som for eksempel utslippsfrie byggeplasser for Omsorgsbygg. Hun jobber med å få til innovasjon og nyskapning i kommunens prosjekter og drift, og mener at klimautfordringene må løses nettopp i byene.

Marius Holm, daglig leder i ZERO:

Marius Holm har gjennom en årrekke markert seg som en tydelig og kunnskapsrik debattant og klimaforkjemper. Han har bakgrunn fra Burston Marsteller og som nestleder i Bellona. Han er utdannet Cand.Agric. (M.Sc.) i økonomi og ressursforvaltning ved Universitet for miljø og biovitenskap på Ås.

Steinar Hoen, stevnedirektør Bislett Games, Bislett Alliansen:

Steinar Breidsvoll Hoen er norsk økonom og tidligere høydehopper og norsk rekordholder. Han ble europamester EM i friidrett 1994. Siden 2007 har han vært stevnedirektør for Bislett Games.

Atle Hamar (V), statssekretær i Klima- og miljødepartementet:

Atle Hamar har fra i år vært statssekretær i Klima- og miljødepartementet for klima- og miljøminister Ola Elvestuen. Før dette har han blant annet vært direktør i Lotteri- og stiftelsestilsynet, statssekretær i Justis- og Politidepartementet, politisk rådgjiver i Justis- og politidepartementet og politisk rådgjevar i Samferdselsdepartementet.

Henrik Wold Nilsen, Senior porteføljeforvalter Storebrand Asset Management:

Henrik er senior porteføljeforvalter for globale aksjer. Han ble ansatt i 2010, og jobber blant annet med å integrere bærekraft i forvaltningen, senest gjennom Storebrands nye fossilfrie aksjefond. Nilsen har tidligere jobbet som forsker i fysikk ved Universitetet i Freiburg i Tyskland, og han har doktorgrad i eksperimentell partikkelfysikk.

Kari Asheim, fagleder Transport i ZERO:

Kari er utdannet journalist fra Høyskolen i Volda, og har jobbet i NRK Nyheter og NRK Forbrukerinspektørene. Hun har tidligere også jobbet som fagansvarlig i transport i Bellona, og i Norsk Bioenergiforening og Norsk Fjernvarme.

Heidi Finskas, direktør samfunnsansvar KLP:

Danat Tekie, Chief External Relations Officer i Young Sustainable Impact (YSI):

Danat er utdannet organisasjonsviter fra Høyskolen på Lillehammer med studiestid i Sør-Afrika på University of Stellenbosch. Hun er en engasjert sosial entreprenør som har vært med på å bygge oppstartene Young Sustainable Impact (YSI) og Future Leaders Global. Hun er Chief of External Relations i YSI som nå er blitt en internasjonal organisasjon, som arbeider for å løse bærekraftsutfordringene gjennom entreprenørskap og innovasjon ved å samle unge fra hele verden . Før dette har hun vært med på å bygge opp lederutviklingsprogrammet Future Leaders i Norge, samt som hun har vært med på ekspansjonen til Sverige og satt opp programmet i Stockholm.

Isak Oksvold, direktør for miljø- og innovasjon i Aspelin Ramm:

Isak Oksvold er utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim og M.Sc i Real Estate Management ved KTH i Stockholm. Isaks kompetanse ligger innen miljøledelse, utvikling av miljø- og klimariktige forretningskonsepter og -prosjekter. Han har også erfaring som byggherre fra flere prosjekter. Isak har arbeidet som direktør for miljø- og innovasjon i Aspelin Ramm i en årrekke. Tidligere har han jobbet som politisk rådgiver på Stortinget. Før dette var han fagsjef i Miljøstiftelsen Bellona.

Colin Campbell, direktør HMS og Samfunnsansvar Bring Posten:

Colin har konsernansvar for helse, miljø, sikkerhet og samfunnsansvar i Posten og Bring. Han harjobbet i Posten og Bring siden 2006 og har blant annet bygget opp konsernets klima og miljøsatsing. Før dette jobbet han i over 10 år internasjonalt innen telekom-bransjen, både i AT&T og Accenture. Colin er utdannet jurist.

Sveinung Jørgensen (HINN og NHH) og Lars Jacob Tynes Pedersen (NHH):

Jørgensen og Tynes Pedersen er forskere, formidlere og bærekraftseventyrere. De holder en rekke foredrag og workshops, og arbeider tett med norske og internasjonale bedrifter for å gi forskningsbaserte svar på hvordan bedrifter kan forene bærekraft og lønnsomhet. Sammen har de skrevet boken: RESTART: 7 veier til bærekraftig business.

Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand:

Grefstad er utdannet statsautorisert revisor og autorisert finansanalytiker. Han begynte i Storebrand i 1994, og vært bl. a. konserndirektør for økonomi og finans og adm. dir. i Storebrand Livsforsikring før han ble konsernsjef i 2012.

Solvår Wågø, forsker ved SINTEF Byggforsk:

Solvår har siden 2004 vært en del av forskerteamet i SINTEF Byggforsk. Hennes forskning omhandler samspill mellom bygg og bruker, og hvordan fysiske omgivelser påvirker oss og våre handlinger. Hun er forfatter på en rekke publikasjoner som handler om brukerperspektivet; om energi-effektivitet og bokvalitet, om brukskvalitet og universell utforming, og om arkitektpraksis i "det grønne skiftet". Solvår har en master i arkitektur fra KTH Stockholm (1993), og bakgrunn som praktiserende arkitekt før hun begynte i SINTEF.

Johan Høgåsen-Hallesby, CTO Urban Sharing:

Johan er en av landets mest erfarne tjenestedesignere og digitale forretningsutviklere. Han er teknologidirektør i Urban Sharing, som står bak Oslo Bysykkel – de som har fått hele Oslo til å sykle. Tidligere har han jobbet med digitalisering i store bedrifter som UX designer og strategirådgiver, sittet som markedsdirektør i konsulentselskapet Making Waves og vært involvert i en rekke ulike oppstartsbedrifter.

Dagfinn Ringås, administrerende direktør Schneider Electric Norge:

Dagfinn Ringås er administrerende direktør for Schneider Electric Norge. Han har en MBA fra Sydney Business School og en bachelorgrad i amerikanske studier og statsvitenskap fra UiO. Ringås har tidligere vært direktør i Microsoft Norge og før dette landslagspiller og norsk mester i innebandy.

Thomas Rosvold, administrerende direktør i Hyundai Motor Norway:

Han har tidligere jobbet i en årrekke i Bertel O Steen med ansvar for Peugeot. Thomas har en MBA fra University of Texas-Arlington og bachelorgrader I økonomi og psykologi fra Southern Methodist University. Han har også bakgrunn innen friidretten som trener og tidligere landslagutøver i diskos.

Frank Meijer, Head of Eco Car & Mobility i Hyundai Motor Europe:

Frank Meijer has 10 years of experience in automotive retail sales and 15 years in automotive business-to-business sales. In his previous positions Frank was responsible for retail at dealer group and service company in The Netherlands. In business-to-business Frank held several positions in The Netherlands and in Italy. Currently he is responsible for development and implementation of Hyundai Eco Cars and Mobility Services in Europe.

Del denne konferansen

Partnere