authUrl:https://auth.dn.no

onsdag 15. mars 2017

DISRUPSJON

Hva skal til for å lykkes?

Vi er i en brytningstid der ny teknologi fortrenger tradisjonelle forretningsmodeller. Mange snakker om disrupsjon, men hva betyr det egentlig? Og hvor sårbare er det etablerte norske næringslivet for disrupsjon? På denne konferansen møter du ledere fra de store selskapene som forteller om hvordan de arbeider med disrupsjon og innovasjon, og får høre om startup-selskaper som gjennom ny teknologi har funnet spennende forretningsmuligheter.

Tid

15. mars 2017

kl 09:00 - 14:00

Påmeldingsfrist

15. mars

Sted

Gamle Museet, Dronningensgate 4, Kvadraturen, 0152 Oslo

Pris

Ordinær deltagerpris: 3.500,-

Deltagerpris for DN-abonnenter: 2.500,-

Gründerpris: 750,-

*Alle priser er eksklusive mva

Vis fullt konferanseprogram

08.15Registrering, kaffe og te
09.00

Velkommen og innledning ved konferansier.

Marte Ramuz Eriksen, journalist i Dagens Næringsliv

09.05

Fra Buzz til Business.

Abraham Foss, CEO Telia Norge

09.25

Kræsjkurs i algoritmer.

Roger Antonsen, førsteamanuensis i forskningsgruppen «Logikk og intelligente data» ved Institutt for informatikk, Universitetet i Oslo

09.35

Hvordan bør etablerte bedrifter respondere på disrupsjon, og hva bestemmer om de lykkes?

Eirik Sjåholm Knudsen, NHH - Associate Professor in Strategy at the Department of Strategy and Management & Center for Strategy, Organization and Performance (S T O P)

09.55

Hva digital transformasjon betyr for toppledere og styremedlemmer.

Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft Norge

10.15Pause
10.35

Verdens mest avanserte bioraffineri – i dag og i morgen.

Per A. Sørlie, administrerende direktør i Borregaard

10.55

Global konkurransekraft gjennom disruptiv innovasjon.

Hege Skryseth, administrerende direktør i Kongsberg Digital, et datterselskap av Kongsberg Gruppen

11.15

Mennesker og Maskiner – hånd i hånd.

Glenn Sæther, konserndirektør i Sparebank 1 SR-Bank og Lars Selsås, CEO & Founder Boost AI

11.40Lunsj
12.30

Hvem lykkes som gründer og hvorfor? Tanker og erfaring fra 150 selskap som har vært igjennom StartupLab.

Rolf Assev, partner StartupLab i Oslo.

12.50

Disrupting the most disrupted industry: Communication.

Gautam Chandna, CEO of TikkTalk (Startup)

13.00

Hva er digital fondsforvaltning?

Atle Christiansen, medgründer og daglig leder i Fronteer Solutions (Startup)

13.10

The Future of Food Through Digital Transformation.

Fiori Mekonnen, co-founder og daglig leder i Foodmrkt (Startup)

13.20

Norkon Computing Systems - Født i skyen.

Håkon Eikeland Grepperud, COO og Fredrik Nøring CEO i Norkon Computing Systems (Startup)

13.35

Hurtige endringer er ikke bare en trussel, men skaper også store muligheter. Perspektiver fra en venture investor.

Tellef Thorleifsson, Founding Partner Northzone

14.00Takk for i dag og vel hjem!

Bekreftede foredragsholdere

Abraham Foss, CEO Telia Norge:

Abraham Foss (født 1964) er oppvokst på Hvittingfoss og har vært CEO i Telia Norge siden juni 2015. I jobben er han leder for merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Chess, samtidig som han inngår i Telia Company sin toppledergruppe. Foss har bred nasjonal og internasjonal ledererfaring på tvers av ulike bransjer, senest som leder for bedriftsmarkedet til den største telekomoperatøren i Malaysia, Maxis Berhad. Tidligere har han jobbet flere år som leder i blant annet Telenor, Innovasjon Norge og Sparebank 1. Foss er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har både studier i russisk fra Forsvaret og jusstudier fra Universitetet i Bergen. I tillegg til dette har han gjennomgått kurs i blant annet strategi, ledelse og markedsføring ved universiteter som Wharton School of Management, London Business School og IMD Business School. Foss vil fortelle om hvordan Telia Norge gjør Buzzwords som digitalisering, big data og Internet of Things (IoT) til Business – og hvorfor de vil ha partnere med på reisen.

Roger Antonsen, førsteamanuensis UIO:

Roger Antonsen har doktorgrad i matematisk logikk og bevisteori, og jobber som førsteamanuensis i forskningsgruppen «Logikk og intelligente data» ved Institutt for informatikk, Universitetet i Oslo. Roger har holdt hundrevis av populærvitenskapelige foredrag innenfor matematikk, filosofi og informatikk og er forfatteren av læreboken «Logiske metoder: Kunsten å tenke abstrakt og matematisk», som fikk Universitetsforlagets lærebokpris i 2013. Roger er også matematikkspaltist i Aftenposten og driver YouTube-kanalen «Magiske mønstre».

Eirik Sjåholm Knudsen, associate professor NHH:

Eirik Sjåholm Knudsen is Associate Professor in Strategy at the Department of Strategy and Management, and a co-founder/core-member of Center for Strategy, Organization and Performance (S T O P) at NHH. Knudsen’s research focuses on strategic analysis, economic organization, and competitive dynamics, with particular emphasis on how environmental shocks (like economic and financial shocks) affect firms’ behavior and performance. His work has appeared in international journals such as Strategic Entrepreneurship Journal, Industrial and Corporate Change and Advances in Strategic Management. He also teaches courses in strategic management at bachelor-, master- and executive level at NHH.

Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør Microsoft Norge:

Kimberly Lein-Mathisen er administrerende direktør i Microsoft Norge, og har mer enn 20 års erfaring fra norske og internasjonale selskaper. Lein-Mathisen begynte i Microsoft i 2016, og kom fra stillingen som CEO i Orkla Home & Personal Care. Hun har tidligere hatt ulike senior lederstillinger i det globale legemiddelselskapet Eli Lilly. Lein-Mathisen har også bakgrunn fra Procter & Gamble, og var med på å starte opp Appear Networks – et svensk programvareselskap som utvikler mobilitetsløsninger for bedriftsmarkedet. Kimberly Lein-Mathisen har en Bachelor of Science, Industrial Engineering fra University of Illinois, og en MBA fra Harvard Business School.

Per A. Sørlie, administrerende direktør Borregaard:

Per A. Sørlie er utdannet siviløkonom fra NHH. Han startet som økonomidirektør i Borregaard i 1990, og ble i 1999 administrerende direktør og leder for hele for Borregaard-konsernet. Sørlie har vært styreleder i Norsk Industri og er styremedlem i Inspiria Science Center i Sarpsborg. Han er også styremedlem i det børsnoterte finanskonsernet Sampo i Finland. Borregaard har ett av verdens mest avanserte og bærekraftige bioraffineri. Ved bruk av naturlige, bærekraftige råmaterialer produserer Borregaard avanserte og miljøvennlige biokjemikalier, biomaterialer og bioetanol som kan erstatte oljebaserte produkter. Borregaard ble børsnotert i 2012, og selskapet har 1060 ansatte fordelt på fabrikker og salgskontorer i 16 land i Europa, Amerika, Asia og Afrika. Selskapet har høstet flere priser de siste årene for sin innsats innen innovasjon og teknologi, deriblant «Mest innovative nykommer» (EU-kommisjonens pris for nykommere på børsen), «Norges smarteste industribedrift» (Norsk Industri og Siemens) og «Forskningsrådets innovasjonspris».

Hege Skryseth, administrerende direktør i Kongsberg Digital:

Hege Skryseth er administrerende direktør i Kongsberg Digital, et datterselskap av Kongsberg Gruppen, som arbeider med digitale industriløsninger. Skryseth er også Chief Digital Officer for hele Kongsberg Gruppen, et av Norges fremste teknologikonsern som leverer høyteknologiske løsninger til olje- og gassindustrien, handelsflåten, forsvar og romfart. Konsernet har kontorer i mer enn 25 land verden over, og har om lag 7700 medarbeidere. Skryseth er del av selskapets konsernledelse. Hun har toppleder erfaring fra flere internasjonalt ledende teknologiselskaper, og har tidligere jobbet som administrerende direktør i Microsoft Norge og i Geodata. Skryseth har omfattende styreerfaring og er nåværende nestleder i styret i Abelia, og styremedlem i styrene til NHO og Norconsult. Hun har tidligere styreerfaring fra blant annet Dagens Næringsliv, Forskningsrådet og IKT Norge. Skryseth har i tillegg sittet i flere regjeringsoppnevnte utvalg for blant annet nasjonal IT-strategi og et inkluderende arbeidsliv.

Glenn Sæther, konserndirektør Sparebank 1 SR-Bank:

Som et ledd i den digitale strategien har SpareBank 1 SR-Bank tatt i bruk «robotics» og «chat bot» for å effektivisere noen av sine arbeidsprosesser. Selv om bankene har lang tradisjon for å effektivisere arbeidsprosesser ved hjelp av ny teknologi, står en nå ovenfor en teknologi som kan føre til store endringer – både i kundeprosessene og i de interne produksjonsprosessene Glenn Sæther har lang erfaring med IT prosjekter og implementering av nye metoder og teknologi for å forbedre arbeidsprosesser. Det å være tidlig ute å teste ny teknologi, for å kunne forstå ulike mulighetsrom og konsekvenser for eksisterende forretningsmodell, kombinert med det å beherske samspillet mellom prosesser, mennesker og teknologi – er nok det som trigger interessen og nysgjerrigheten hans mest. De siste 8 årene har Glenn Sæther hatt ansvar for området Forretningsstøtte og utvikling i SpareBank1 SR-Bank, herunder vært ansvarlig for å implementere CRM system, Robotics og nå senest Chat Boten’en «Banki».

Lars Selsås, CEO & Founder Boost AI:

Lars har tilbragt de siste årene i Silicon Valley og spesialisert seg på machine learning før han flyttet tilbake til Norge og startet Boost AI. Han har bygget sitt eget machine learning bibliotek i Java og jobbet med flere store big data og machine learning prosjekter. Mange av disse har blitt implementert i produksjon hvor et av de økte omsetningen til Gamut med over 60% på et år. Han jobber nå med den virtuelle assistenten James, som hjelper bedrifter med å besvare kundehenvendelser.

Rolf Assev, partner StartupLab i Oslo:

Rolf Assev er partner StartupLab i Oslo, nordens ledende tech inkubator for oppstartsbedrifter hvor selskapene og partnerne hjelper hverandre videre på veien. Assev har tidligere blant annet vært en del av en av Norges største teknologigründersuksesser: Opera, hvor han var ansvarlig for salg og markedsføring i 12 år.

Gautam Chandna, CEO TikkTalk:

Gautam Chandna er administrerende direktør hos TikkTalk, en digital markedsplass for tolker og tolkebrukere. Chandna grunnla TikkTalk i 2016, sammen med Rodney Boot og Jørn Mikalsen, etter å ha sett vanskelighetene norsk tolkeindustri sto ovenfor. TikkTalk er i startfasen, men har allerede tolker forskjellige steder i verden og dekker 45 språk. Chandna har tidligere jobbet hos Opera Software, og hadde ansvar for globalt partnerskap med mange av de største nettselskapene i verden, inkludert Google, Facebook, Twitter o.l.

Atle Christiansen, medgründer og daglig leder i Fronteer Solutions:

Atle Christiansen er medgründer og daglig leder i Fronteer Solutions. Fronteer kombinerer vitenskapelige metoder med egenutviklet teknologi for å levere enkle og moderne spareprodukter til en fornuftig pris. Atle er utdannet ingeniør fra NTNU med en doktorgrad innen matematisk modellering og optimering. Sammen med forskerkolleger ved Fridtjof Nansens Institutt startet Atle i 2000 analyseselskapet Point Carbon som de utviklet til en ledende leverandør av analysetjenester til verdens energi- og miljømarkeder. I 2010 ble Point Carbon solgt til nyhetsbyrået Thomson Reuters.

Fiori Mekonnen, co-founder og daglig leder i Foodmrkt:

Fiori Mekonnen er fra Eritrea og har vokst opp i Norge. Hun har bakgrunn i internasjonal matsikkerhet og supply chain, og har jobbet i internasjonale organisasjoner som FN og International Org. for Migration, samt olje og gassnæringen. Fiori er co-founder og daglig leder i Foodmrkt, et teknisk plattform som effektiviserer direkte handel av mat mellom leverandør og kjøkken. Hun startet Foodmrkt fordi hun er opptatt av å finne løsninger på hvordan bærekraftige matsystemer kan kobles til skalerbare forretningsmodeller.

Håkon Eikeland Grepperud, COO og Fredrik Nøring CEO i Norkon Computing Systems:

Norkon Computing Systems lager innovative analytiske verktøy, interaktiv grafikk, varslingstjenester og publiseringsverktøy for en rekke selskaper. Selskapet består i dag av 7 ansatte og har partnere som blant annet Microsoft Norge og Oslo Market Solutions. Alle systemene til Norkon ligger i skyen, som gjør at selskapet har en fleksibel og skalerbar forretningsmodell. Norkon Computing Systems er mest kjent fra sin tjeneste DN Investor som er utviklet i samarbeid med Dagens Næringsliv. DN Investor er en aksjeanalyseplattform som gjør det enkelt for brukerne å finne en oversikt over markedet, med muligheten for å gjøre dypere analyser.

Tellef Thorleifsson, Founding Partner Northzone:

 Siviløkonom fra NHH, master fra London School of Economics and Political Science. Var med på å starte ventureselskapet Northzone i 1996 og er i dag partner og daglig leder i selskapet. Thorleifsson arbeider mest med investeringer i teknologiselskaper og har hatt en rekke styreverv særlig i tidlig-fase teknologiselskaper.

Del denne konferansen