tirsdag 29. mai 2018

DN Fintech Trondheim

Konferansen om digitalisering innen bank og finans

Vi tar Fintechkonferansen til Trondheim, for å skape en møteplass for bank- og finansbransjen og gründere i Norges teknologihovedstad.

Fra en beskjeden start for kun få år siden, har norsk finansteknologi blitt en stor og sentral utfordrer mot den tradisjonelle bank- og finansbransjen. Behovet for nye løsninger og forretningsideer er nærmest umettelig, og teknologiutviklingen er høy.

Noen av næringens største utfordringer ligger i å forstå mulighetene ny teknologi skaper, forstå konsekvensene av nye regelverk som PSD2 og Open Banking, ta i bruk og se mulighetene rundt blockchain, kunstig intelligens og biometri, samt samarbeide på tvers av bransjer for å få nye forretningsmodeller og kundegrupper til å blomstre.

DN Fintech Trondheim vil samle noen av de smarteste hodene fra teknologi og finansnæringen for å diskutere fremtidens Fintech.

Vi sees 29. mai.

Tid

29. mai 2018

kl 09:00 - 15:00

Påmeldingsfrist

29. mai

Sted

Clarion Hotel® & Congress Trondheim,

Brattørkaia 1, 7010 Trondheim

Pris

Abonnerer på DN: 2.990,-

Ordinær: 3.990,-

Gründer: 990,-

Påmeldingen er stengt.

Vis fullt konferanseprogram

08.15

Registrering servering av kaffe og te

09.00Velkommen og innledning ved konferansier
Morten Bertelsen, journalist i Dagens Næringsliv
09.05En titt i glasskula: Fremtidens Fintech
Camilla Tepfers, partner i inFuture
09.25

Siste nytt fra Nordic Fintech Trend Report

Susanne Hannestad, CEO i Fintech Mundi

09.35

Regulatorisk sandkasse for Fintech - hva er status?

Lars Erik Fjørtoft, leder IT Risk i PwC

09.55

PSD2 og Open Banking

Knut Anders Wangen, Chief Digital Officer i Danske Bank

10.20Pause
10.40Vipps - er en felles front for norske banker nok i møte med trusselen fra utenlandske giganter?
Elisabeth Haug, COO i Vipps
11.05Debatt/panelsamtale: Internasjonalisering og eksport av norsk Fintech
Elisabeth Haug fra Vipps, Ivar Line fra My Voice AI og Gunnar Nordseth fra Signicat. Ordstyrer: Morten Bertelsen, DN
11.30Lunsj og mingel
12.20Blockchain - hypen i praksis
Magnus Jones, Tax Technologist i EY
12.40Kunstig intelligens: Når roboten blir din finansrådgiver
Jan Åge Skaathun, gründer og salgsdirektør i Quantfolio
13.00Case Monner: Folkefinansiering skal utfordre bankene
David Baum, Co-Founder i Monner
13.20Case My Voice AI: Biometri - fremtidens autentisering
Ivar Line, CEO og Co-Founder i My Voice AI
13.40Pause
14.00Debatt/panelsamtale: Slaget om bedriftsmarkedet
Camilla Sagmo Voje, CEO i DeBank, Thale Kuvås Solberg, CEO i SMB Lab, Knut Anders Wangen fra Danske Bank.
14.20Den sømløse kundereisen og konkurransen om kundens data
Tone Elise Steig, CMO i Aera
14.40

Case Fixrate: Smekkfulle bankhvelv, nettverkseffekter og blinkende griser

Brynjar Ellingsen, CEO og Founder i Fixrate

15.00Oppsummering og takk for i dag!

Bekreftede foredragsholdere

Camilla Tepfers, partner inFuture

Camilla AC Tepfers er partner og gründer i rådgivnings- og analyseselskapet inFuture. Hun har jobbet med fremtidsstudier og tjenesteinnovasjon de siste 18 årene. I 2001 etablerte hun innovasjonssatsingen i DNB. Hun var sentral i arbeidet med den digitale transformasjonen i konsernet, frem til hun var med å opprette inFuture i 2008. Hun har også skrevet en rekke bøker.

Lars Erik Fjørtoft, leder IT Risk PwC

Lars Erik Fjørtoft har vært partner i PwC siden 2016. Han arbeider med rådgivning knyttet til IT Risiko og leder IT Risiko enheten. Fjørtoft har tidligere erfaring fra bankenes infrastruktursamarbeid i rolle som daglig leder av Bankenes Standardiseringskontor. Han har tidligere bl.a. erfaring fra KPMG og Deloitte.

Knut Anders Wangen, CDO Danske Bank

Knut Anders Wangen er Chief Digital Officer i Danske Bank Norge. Han har senest bakgrunn som leder for Mobile Pay Norge. Han har tidligere jobbet i Danske Bank i ulike stillinger i Trondheim, København og Oslo. Han har bl.a. tidligere vært ansvarlig for Danske Banks konsept for små og mellomstore bedrifter i Norden.

Elisabeth Haug, COO Vipps

Elisabeth Haug har langt fartstid fra sterke digitale merkevarer som FINN og mCASH, og er nå nestjef i Vipps. I starten av 2017 ble det kjent at 107 norske banker går sammen om å bygge én norsk aktør på mobilbetaling gjennom et enda sterkere Vipps. Høsten 2017 ble samarbeidet om Vipps i Norge utvidet med Nordea, Danske Bank, Handelsbanken og Sbanken. Gjennom å slå sammen Vipps, BankAxept og BankID Norge er målet å skape enda bedre kundeopplevelser og stå sterkere i konkurransen mot de globale teknologigigantene.

Ivar Line, CEO & Co-Founder My Voice AI

Ivar Line er en norsk entreprenør, til daglig bosatt i Firenze Italia, med nesten 25 års erfaring fra oppstart av teknologiselskaper innen software og IT. Det siste, My Voice AI, med base i London. Et selskap som arbeider med bruk av stemme for autentisering. Selskapet har det siste året arbeidet tett sammen med Porsche, Daimler og Universitet i Stuttgart, å teste teknologien hos forskningsavdelingen i Stuttgart. Line har også gitt ut to bøker og har vært aktiv StartUp Weekend, Ungt Entreprenørskap, Katapult Accelerator og er mentor for to norske grundere.

Magnus Jones, Tax Technologist, EY

Magnus Jones er Tax Technologist i Advokatfirmaet til EY, hvor han blant annet leder Blockchain-avdelingen. Han har bakgrunn fra både IT, økonomi og jus, og har et nordisk koordineringsansvar for den nyopprettede EY-gruppen Tax Technology & Transformation. Magnus er en erfaren rådgiver innen skatt og teknologi, både fra et regulatorisk og teknisk perspektiv, for selskaper over hele verden. I tillegg til sine arbeidsoppgaver i EY underviser Magnus på Master-studier på Handelshøyskolen BI, er styremedlem i Dataforeningens faggruppe for Kunstig Intelligens og Robotikk, og er norsk ambassadør for European Legal Tech Association (ELTA).

David Baum, CEO & Co-Founder Monner

David har 18 års erfaring fra teknologi- og management consulting, systemutvikling, kundeopplevelse og strategi. Som leder innen teknologi og management consulting, og som strategisk rådgiver i digitale forretningsmodeller har han spilt en nøkkelrolle i etablering av en lang rekke virksomheter og tjenester innen bank, verdipapirmarkedet, forsikring og e-handel. Han er serieentreprenør og var med å grunnlegge selskaper som Kantega og Signicat. David er Co-founder Monner, Norges første regulerte plattform inn finansiell crowdfunding, og leder selskapet.

Camilla Sagmo Voje, CEO DeBank

Camilla Sagmo Voje er konstituert CEO og en av gründerne bak DeBank. Hun har jobbet operativt med finansiering for små- og mellomstore bedrifter i over 15 år. Med DeBank har Camilla vært med og skapt en moderne bank som utvikler og tilbyr finansielle og administrative tjenester tilpasset små- og mellomstore bedrifter. Camilla brenner for kundeopplevelsen, og hvordan den gode kundeopplevelsen skapes i balanse mellom det digitale og det analoge.

Tone Elise Steig, CMO Aera

Tone er markedsdirektør i Aera Payment & Identification, som ble etablert av NorgesGruppen og Coop for å tilrettelegge for effektiv betaling og identifikasjon. Sammen med teamet i Aera er hun opptatt av å bidra til fremtidens sømløse kundereise på vegne av handelen. Steig trekker på sin lange erfaring fra dagligvarebransjen hvor hun har hatt roller som markedssjef i Orkla og Rema 1000, samt som konseptutvikler og konsulent med NorgesGruppen, Eger, Steen & Strøm, Vita og en rekke dagligvareaktører på kundelisten.

Brynjar Ellingsen, CEO & Founder Fixrate

Brynjar Ellingsen er gründer og CEO i Fixrate, som er en markedsplass for store bankinnskudd. Brynjar har bakgrunn fra ulike stillinger i SpareBank 1 SMN og SpareBank 1 SMN Pensjonskassen, og arbeider nå for å gi banker og innskytere enklere tilgang til bedre betingelser gjennom gnistrende kundeopplevelser.

Gunnar Nordseth, CEO Signicat

Gunnar is a veteran of the software industry and a founder of three software companies all based in Trondheim. Since 2007 he has been involved in establishing Signicat as a global leader of cloud based services for electronic identity and electronic signature. Gunnar has been working with information security including electronic identities for the past 15 years, and holds a master’s degree in numerical mathematics from the Norwegian University of Science and Technology

Susanne Hannestad, CEO Fintech Mundi:

Susanne Hannestad is CEO at Fintech Mundi, Chair of Boards at Payr, Safety Academy and VIO, and board director at Nordax (publ), BankBridge and Fundu. Susanne is former Director at Nordea scaling the card business across nine countries, and Executive Chairman at Zwipe, building the Zwipe Payment for global scale. In addition, she was member of Mastercard Europe Advisory Board.

Thale Kuvås Solberg, CEO SMB Lab:

Thale har jobbet med strategi og utvikling innen bank og finans de siste 15 årene i ulike roller i Norge og utlandet. Hun er genuint opptatt av å fremme innovasjon gjennom mulighetene som ligger i ny teknologi og utviklingsmetoder. Thale leder i dag SMB Lab AS, et innovasjonsselskap eid av SpareBank 1 bankene. Selskapet har fokus på å utvikle nye produkter og tjenester mot bedriftsmarked. Hun er styremedlem i Technoport, har ved flere anledning vært jurymedlem i bl.a. Innovator og Start-up Weekend og ble kåret til landets topp-10 unge ledere i 2016.

Jan Åge Skaathun, gründer og salgsdirektør i Quantfolio:

Jan Åge Skaathun er medgründer og CSO i Quantfolio som har utviklet en robot rådgiver for forvaltning som Skandiabanken har tatt i bruk. Selskapet har nå lansert internasjonalt og skal tilby en sofistikert robot rådgiver for europeiske banker. Han er forøvrig en del av investorgruppen Tripod i Bergen, og er investor i selskaper som TicketCo, Timely, Liftroller m.m.

Del denne konferansen

Partnere