tirsdag 06. november 2018

DN Fintech

Konferansen om digitalisering innen bank og finans

For tredje gang samler DN Fintech noen av de smarteste hodene fra teknologi- og finansnæringen for å diskutere fremtiden i lys av ny teknologi, brukere og kundeadferd, regelverk og tilgang til investeringer. Hvordan ser fremtiden ut? Hvor ligger de store pengene og forretningsområdene, og vil vinneren ta alt?

Konferansen vil se nærmere på dette, og speile kappløpet som er i gang for å utvikle effektive, enkle og sikre løsninger for kunden. Noen av næringens største utfordringer ligger i å forstå mulighetene ny teknologi skaper, forstå konsekvensene av nye regelverk som PSD2 og Open Banking, ta i bruk og se mulighetene rundt ny teknologi som blockchain, kunstig intelligens, IoT og chatbots, samt samarbeide på tvers av bransjer for å få nye forretningsmodeller og kundegrupper til å blomstre.

Tid

6. november 2018

kl 09:00 - 15:00

Påmeldingsfrist

06. november

Sted

Radisson Blu Scandinavia, Holbergs gate 30, 0166 Oslo

Pris

Abonnerer på DN: 3.990,-

Ordinær deltagerpris: 4.990,-

Gründerpris: 1.500,-

Påmeldingen er stengt.

Vis fullt konferanseprogram

08.15Registrering og servering av kaffe og te
09.00

Velkommen til DN Fintech 2018!

V/ Stian Øvrebø Johannessen, journalist i Dagens Næringsliv

09.10

En titt i glasskula: Fremtidens Fintech

Camilla Tepfers, partner InFuture

09.30

RegTech: Robotene kommer… Rettslige aspekter ved bruk av roboter og maskinlæring i finanssektoren

I skjæringspunktet mellom teknologi og mennesker dukker det opp nye utfordringer. Hvem har ansvaret for at valgene maskinene tar for oss er riktige?

Tore Mydske og Christopher Sparre-Enger Clausen, advokater i Thommessen

09.50Pause
10.20

Grill banken!

En "hot seat"-sesjon hvor du kan stille banken spørsmål om alt du lurer på innen teknologi, nye tjenester og forretningsmodeller, rekruttering, konkurransemarkedet, sikkerhet etc. (Publikum stiller spørsmål via mobilen)

Christoffer Hernæs, Chief Digital Officer i Sbanken ASA, Ragnhild Janbu Fresvik, Konserndirektør Bedriftsmarked i Sparebanken Vest, Baard Slaattelid,Direktør for Banking as a Service i Sparebank 1 Banksamarbeidet, Maria Ervik Løvold, Divisjonsdirektør for Produkt, Pris og Kvalitet PM i DNB. Ordstyrer og moderator; Bård Bjerkholt, kommentator i Dagens Næringsliv

10.40

Framtidens Silicon Valley ligger i Kina: Hva er neste steg i Kinas blomstrende fintech-sektor og hvordan vil det påvirke oss?

Skaperne av podcasten Den Digitala Draken, Sveriges mest innflytelsesrike stemme innen globale techtrender, deler fersk innsikt fra verdens største internettpopulasjon. Kinesiske teknologibedrifter er verdt hundrevis av milliarder dollar og representerer en ny generasjon selskaper som på rekordtid har blitt verdensledende innen områder som fintech og e-handel. Den andre bølgen av digital innovasjon er i ferd med å skylle over oss - men i stedet for vest, er det mot øst vi vil vende øynene våre.

Jacob Lovén, Creator, Den Digitala Draken og Tom Xiong, Founder of Move Shanghai
11.05

Panelsamtale: Internasjonale ambisjoner og eksport av norsk Fintech

David Baum, CEO FinStart Nordic, Elisabeth Haug, COO i Vipps, Atle Sivertsen, CEO Finance Innovation og Tuva Palm, Executive Tech Advisor and Board Director. Ordstyrer: Bård Bjerkholt, kommentator i Dagens Næringsliv

11.30Lunsj
12.30Parallellspor teknologi og sikkerhet: Cybertrussel og sikkerhet - kan finansbransjen lære noe fra andre industrier?

Bank og finans har hatt et stort fokus på cybersikkerhet i mange tiår og har også vært ledende på dette feltet. Hva med nå? Med Open Banking og PSD2 vil tilgang til banktjenester åpnes for en rekke nye aktører. Hvordan kan vi som kunder, leverandører og sluttbrukere ha tillit til nye digitale tjenester? Hvem har ansvaret dersom noe går galt? Kan bank og finansbransjen lære noe om risikovurderinger og testing av sikkerhetsmekanismer fra andre bransjer?

Elisabet Line Haugsbø, Senior Cybersecurity Engineer, DNV GL – Digital Solutions
12.30

Parallellspor bank og betaling: Folkefinansiering skal utfordre bankene

David Baum, Co-Founder, Monner
12.50Parallellspor teknologi og sikkerhet: Smart Payments og biometri – Hvordan blir fremtidens autentisering
Avishay Gaziel, Senior Vice President for Startups & Entreprenuership, Smart Payments by Nets
(Foredraget holdes på engelsk)
12.50

Parallellspor bank og betaling: SMB-markedet: Rebundling of the unbundled banks

Manglende tilgang til gode, effektive bankprodukter og tjenester rettet mot småbedrifter er ansett som en av de viktigste årsakene til Europas manglende økonomiske vekst. Her har de tradisjonelle bankene sovet i timen, mener den nye «heldigitale» Aprila Bank.

Israr Khan, CDO Aprila Bank ASA

13.10

Parallellspor teknologi og sikkerhet:Fremtidens bank gjennom AI

Tuva Palm, Executive Tech Advisorand Board Director

13.10

Parallellspor bank og betaling; Hvordan endrer konkurransebildet seg for bankene etter PSD2, og hvordan kan åpne APIer bidra til bedre produkter og tjenester for kundene?

Svenske Tink var tidlig i førersetet for PSD2, og lanserte allerede i 2013 en app som samlet data fra alle svenske banker. I dag leverer Tink sin teknikk til banker i hela Europa.

Tomas Prochazka, Head of Product, Tink (Foredraget holdes på engelsk)

12.30-13.30Utfordrerne - Har de en forretningsmodell du tror på?
Hør fra både nye og små startups, til større og etablerte fintechselskaper som skal og er på vei til å utfordre den tradisjonelle bank og finansbransjen.
- Payr - Åste Einn, CDO & Co-Founder
- Cloud Insurance - Axel Sjøstedt, CEO
- Axeptia - Stian Davidsen, CEO & Co-Founder og Per Nestor, CTO & Co-Founder
- Empower - Gjermund Bjaanes, CTO
- Zeipt - David Alexandre Salvail, medgründer og CEO
-
Revolut - Espen Myklebust, Country Manager
Ordstyrer: Julie Lundgren, redaktør for produkt og innovasjon i Dagens Næringsliv
13.30

Pause

14.00

Blockchain - Hypen i praksis

Magnus Jones, Tax Technologist, EY

14.20

Fintech + Bærekraft = Sant

Thina Margrethe Saltvedt, seniorrådgiver i Sustainable Finance i Nordea

14.45Oppsummering og takk for i dag!

Bekreftede foredragsholdere

Camilla Tepfers, partner inFuture

Camilla AC Tepfers er partner og gründer i rådgivnings- og analyseselskapet inFuture. Hun har jobbet med fremtidsstudier og tjenesteinnovasjon de siste 18 årene. I 2001 etablerte hun innovasjonssatsingen i DNB. Hun var sentral i arbeidet med den digitale transformasjonen i konsernet, frem til hun var med å opprette inFuture i 2008. Hun har også skrevet en rekke bøker.

Tore Mydske og Christopher Sparre-Enger Clausen, advokater i Thommessen

Tore bistår finansielle virksomheter med hva som regnes som regulert virksomhet og hvilke konsekvenser det har å drive regulert virksomhet i Norge. Han anses som en av landets ledende fagpersoner på området, og klientene omfatter banker, forsikringsselskaper, verdipapirforetak og fondsselskaper. Tore leder Thommessens kompetanseområde for finansregulatoriske spørsmål. Christopher leder Thommessens faggruppe for Teknologi og Personvern. Christopher er spesialisert innen IT/teknologikontrakter og personvern, og bistår norske og internasjonale selskaper på områder som personvern og cybersecurity, utvikling og beskyttelse av teknologi, IT-outsourcing, systemanskaffelser, skytjenester, big data og e-handel.

Christoffer Hernæs, Chief Digital Officer, Sbanken ASA

Før Christoffer gikk inn i finansbransjen, jobbet han med management consulting. Han har en mastergrad i innovasjon og entreprenørskap fra Universitetet i Oslo, i tillegg til en bachelor i informatikk. Hernæs regnes som en internasjonalt anerkjent ekspert på fintech og digitalisering, og ble i 2015 og 2016 kåret til en av Norges fremste unge ledertalenter. Tidligere har Hernæs jobbet som direktør for strategi og innovasjon i SpareBank 1, nå er han Chief Digital Officer i Sbanken ASA, hvor han har ansvar for forretningsutvikling, innovasjon og IT.

Maria Ervik Løvold, divisjonsdirektør i Personmarked DNB

Maria Ervik Løvold er divisjonsdirektør i Personmarked DNB med ansvar for alle produktene som DNB tilbyr til sine personkunder. DNBs hovedmål er å skape gode kundeopplevelser, og utvikle produkter og konsepter som både er ansvarlige og innovative. Løvold jobber også mye med strategiske samarbeid mellom DNB og andre selskaper, både veletablert selskaper og gründere. Maria er styremedlem i Norsk Gjeldsinformasjon AS og DNB Eiendom AS. Hun er utdannet cand. jur. ved Universitetet i Oslo og kom fra stillingen som assisterende juridisk direktør i DNB og har mange års erfaring som advokat i finansbransjen.

Baard Slaattelid, Direktør – Banking as a Service i SpareBank 1 Banksamarbeidet

Baard Slaattelid leder gruppens initiativ for å skape nye forretningsmuligheter sammen med partnere og tredjeparter. Baard har vært i SpareBank 1 siden 2009 og hatt flere nøkkelroller i det som har vært en stor endringsreise for bankene. Han var ledet utvikling av nett og mobilbank og jobbet aktivt for å påvirke hvordan kundene bruker bank daglig, på smarttelefon og på wearables. Han har også vært produktdirektør for mCASH, mobilbetalingsløsningen som SpareBank 1 kjøpte fra det norske fintech selskapet mCASH (nå Auka), og som senere fusjonerte med markedsleder Vipps.

Ragnhild Janbu Fresvik, Konserndirektør Bedriftsmarked i Sparebanken Vest

Janbu Fresvik har vært konserndirektør for bedriftsmarkedet i Sparebanken Vest siden 2013. Før den tid, har hun hatt flere andre roller i banken. Fra senior forretningsutvikler, ansvarlig investor relations og CFO. Hun har også bred erfaring fra consulting og finans fra Boston Consulting Group i Oslo, og senere som Investment Manager i Private Equity selskapet Borea Opportunity Management. Styreleder i Eiendomsmegler Vest og styremedlem i SNF (NHH). Tidligere styreverv i Tide ASA og i Sparebanken Vest Boligkreditt. Utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

Jacob Lovén, Creator, Den Digitala Draken og Tom Xiong, Founder of Move Shanghai:

The Digital Dragon is a podcast by Tom Xiong, the founder of Move Shanghai, a leading health and fitness platform in China, and Jacob Lovén, Head of Innovation at OMD, one of Sweden's largest media agencies, responsible to help large brands accelerate their digital transformation. Since the duo launched The Digital Dragon in 2016 it has become one of the most influential voices about how technology from the East and specifically China is overtaking Silicon Valley and impacting the rest of the world.

Elisabeth Haug, COO Vipps

Elisabeth Haug har langt fartstid fra sterke digitale merkevarer som FINN og mCASH, og er nå nestjef i Vipps. I starten av 2017 ble det kjent at 107 norske banker går sammen om å bygge én norsk aktør på mobilbetaling gjennom et enda sterkere Vipps. Høsten 2017 ble samarbeidet om Vipps i Norge utvidet med Nordea, Danske Bank, Handelsbanken og Sbanken. Gjennom å slå sammen Vipps, BankAxept og BankID Norge er målet å skape enda bedre kundeopplevelser og stå sterkere i konkurransen mot de globale teknologigigantene.

Israr Khan, CDO Aprila Bank ASA

Israr Khan er en av gründerne bak den heldigitale småbedriftsbanken Aprila med en radikal, API-basert distribusjonsstrategi. Han er en teknolog i bunn og har arbeidet med teknologi og digitalisering i komplekse verdikjeder og organisasjoner. Israr har tidligere vært fagleder for digitalisering av DNBs tjenester rettet mot personmarkedet, bedriftsmarkedet og storekunder og vært med på lanseringen av dagligvarehandel på nett og vært konsulent i flere teknologiselskap. Han har vært kåret til et av Norges fremste unge ledertalenter og vunnet en rekke innovasjonspriser både nasjonalt så vel som internasjonalt for sitt arbeid med å skape nye tjenester, produkter og løfte organisasjoners innovasjonsevne.

Elisabet Haugsbø, Senior Cybersecurity Engineer, DNV GL – Digital Solutions

Elisabet Haugsbø har en mastergrad i Teknisk kybernetikk fra NTNU, med fordypning i medisin og biomekanikk. Hun har mange års erfaring innen matematisk modellering og HIL-testing (Hardware In the Loop) av avanserte kontrollsystemer fra Maritime, Offshore og Olje industrien. Nå er hun senior ingeniør for DNV GL Digital Solutions og jobber med sårbarhetsanalyse og testing av maritime og offshore IT og OT installasjoner der hun blant annet benytter mange av de samme verktøyene og teknikkene som ondsinnede hackere bruker.

David Baum, CEO & Co-Founder Monner

David har 18 års erfaring fra teknologi- og management consulting, systemutvikling, kundeopplevelse og strategi. Som leder innen teknologi og management consulting, og som strategisk rådgiver i digitale forretningsmodeller har han spilt en nøkkelrolle i etablering av en lang rekke virksomheter og tjenester innen bank, verdipapirmarkedet, forsikring og e-handel. Han er serieentreprenør og var med å grunnlegge selskaper som Kantega og Signicat. David er Co-founder Monner, Norges første regulerte plattform inn finansiell crowdfunding, og leder selskapet.

Atle Sivertsen, CEO Finance Innovation

Atle Sivertsen er daglig leder i Finance Innovation som har som misjon og gjøre fintech enkelt og tilgjengelig, og eksportere løsninger som lykkes i Norge til resten av verden. Atle er utdannet Siviløkonom fra NHH med fordypning i forretningsmessig utnyttelse av IKT. De siste 20 årene har han arbeidet med kundesentrisk innovasjon og oppgradert sin kompetanse løpende blant annet ved å studere Design Thinking. I 2015 vant han BI-prisen for en nettbankløsning som ble rullet ut til kunder i 45 land over hele verden.

Magnus Jones, Tax Technologist, EY

Magnus Jones er Tax Technologist i Advokatfirmaet til EY, hvor han blant annet leder Blockchain-avdelingen. Han har bakgrunn fra både IT, økonomi og jus, og har et nordisk koordineringsansvar for den nyopprettede EY-gruppen Tax Technology & Transformation. Magnus er en erfaren rådgiver innen skatt og teknologi, både fra et regulatorisk og teknisk perspektiv, for selskaper over hele verden. I tillegg til sine arbeidsoppgaver i EY underviser Magnus på Master-studier på Handelshøyskolen BI, er styremedlem i Dataforeningens faggruppe for Kunstig Intelligens og Robotikk, og er norsk ambassadør for European Legal Tech Association (ELTA).

Tuva Palm, Business angel, Executive advisor and Board Director

Tuva Palm is a tech and strategy focused Business angel, Executive advisor and Board Director. She started off as a compiler hacker, but has since then built up a career of scaling up fintechs and banks, building digital products that customers love, and has an unparallel track-record in transforming old organizations into modern ones. She has been an executive at growth companies such as Klarna and Nordnet Bank. She is a well-known speaker, panelist and evangelist around technology, digitalization and fintech trends. She is hosting STHLM TECH, the largest tech meetup in Europe, where she monthly discusses tech trends with investors, successful entrepreneurs, and pitching start-ups.

Tomas Prochazka, Head of Product, Tink

Tomas is Head of Product at Tink, a Swedish FinTech company that has been trailblazing in the spirit of PSD2 since 2013. Tink has a consumer app with over 500,000 users and its technology is powering banking services for the likes of Klarna, Nordea, SEB, BNP Paribas Fortis and ABN Amro. Furthermore Tink provides developer platform that democratises access to financial data from across Nordics and beyond. Tomas is also a Technical Expert within the API Evaluation Group setup by the European Commission to evaluate banks' PSD2 APIs. Prior to joining Tink Tomas was Head of Payments at iZettle – leading the core product of the Stockholm tech unicorn.

Åste Einn, CDO og medgründer i Payr

Åste Einn er medgründer og CDO i fintech-selskapet Payr. Selskapet er det første i Norge som bruker kunstig intelligens og maskinlæring for å lese av og forstå regninger, slik at de kan tilby brukerne forslag til bedre passende leverandører. Siden oppstarten i 2016 har selskapet mottatt konsesjon fra Finanstilsynet. Som CDO i Payr har Åste hatt en nøkkelrolle i utviklingen av produktet, og ble i 2017 kåret til en av de ledende kvinnene i fintech internasjonalt av Innovate Finance. I år ble hun kåret til en av Norges fremste teknologikvinner av Abelia og Oda-nettverk.

Axel Sjøstedt, CEO & Co-Founder Cloud Insurance

Axel Sjøstedt er medgründer og daglig leder i Cloud Insurance. Han har vært interessert i teknologi så lenge han kan huske, og allerede på barneskolen utviklet han sin første app som han la ut til nedlasting på nett. Siden gikk det slag i slag, og nå er han spesielt interessert i krysningspunktet der teknologi møter finans og forretning. Cloud Insurance leverer programvare som gjør det mulig for forsikringsbransjen å ta steget inn i en mer teknologidrevet verden, der helt nye forsikringsprodukter og digitale kundeopplevelser står i sentrum. Selskapet har brorparten av sine kunder i UK og USA. Axel er utdannet siviløkonom fra NHH og UC Berkeley, og har i tillegg en bachelorgrad i informatikk fra Universitetet i Oslo.

Avishay Gaziel, Senior Vice President for Startups & Entreprenuership, Smart Payments by Nets

Avishay Gaziel is Head of Entrepreneurship at Smart Payments, a specialized innovation business unit in Nets, positioned at the cutting edge of payments technology, exploring new markets and business models. For 20 years, Avishay explored the financial world as an (ethical) hacker, went through the hardships and thrills of entrepreneurship as well as served in executive positions, through transformation, growth, IPO, digitisation and innovation at Nets, Saxo Bank and other leading financial and non-financial institutions in the Nordics and globally.

Thina Margrethe Saltvedt, Seniorrådgiver Sustainable Finance Nordea

Saltvedt jobber som seniorrådgiver i avdelingen Sustainable Finance i Nordea og sitter i Klima- og Miljøministerens Klimaråd. Før hun startet i Nordea jobbet hun i Norges Bank i området for Finansiell Stabilitet. Saltvedt har en Doctor of Philosophy (Ph.D) grad fra University of Manchester Institute of Science and Technology (UMIST), Storbritannia.

David Alexandre Salvail, medgründer og CEO, Zeipt

David Alexandre Salvail er medgründer og CEO av Zeipt, et norsk fintech selskap som gjennom sin API-plattform erstatter papirkvitteringer med digitale kvitteringer. Drivkraften bak Zeipt er at jorden mister over 70.000 trær i døgnet til kvitteringproduksjon, samtidig som 9 av 10 konsumenter ikke ønsker å ha papirkvitteringer. David er én av to gründere bak Zeipt, og startet det mens hans fortsatt var på skolenbenken. David holder en bachelor Økonomi og Forretningsjus og har tidligere jobbet i Nordnet.

Gjermund Bjaanes, CTO i Empower

Gjermund er CTO i Empower som jobber for å løse plastproblemet. Han ønsker å bruke ny innovasjon og ny teknologi for å være med å løse de store problemer verden står over nå og de neste årene. Gjermund er utdannet dataingeniør og har jobbet med både utvikling og innovasjonsarbeid de siste årene. Empower er et eksempel på hvordan disruptiv teknologi, entusiasme og sosialt entreprenørskap kan skape noe nytt og banebrytende som kan løse flere problemer som før ikke har vært mulig å løse hver for seg.

Espen Myklebust, Country Manager Norway, Revolut:

Espen Myklebust har en forkjærlighet for fintech og har ståltro på fremtiden til blockchain of kryptovaluta, medgründer av en start-up, Testr Medical med mål om å ta seg av det globale helseproblemet, diabetes. Espen er nå Norgessjef for den ledende utfordrerbanken, Revolut, og har blitt med i selskapet med visjonen om å snu den norske banksektoren på hodet.

Del denne konferansen

Partnere