fredag 01. juni 2018

DN Live Tech: 3D-printing

3D-printing: Slik kan teknologien snu opp ned på alt fra husbygging til organtransplantasjon.

Tenk å kunne printe ut skreddersydde joggesko hjemme? Et hus? Ditt neste måltid? Eller hva om du kunne printe ut et nytt hjerte om ditt eget sluttet å slå?

Siste generasjons 3D-printere gir uante muligheter for forbruker og næringsliv. At fokuset nå endres fra det materielle til det immaterielle, innebærer både en trussel og en mulighet for bedrifter. Det er ikke lenger det fysiske produktet som er bedriftens viktigste verdi, men informasjonen om hvordan det produseres.

3D-printing anvendes i dag eksempelvis innen produktutvikling og industridesign, arkitektur og annen modellbygging, og innen ortopedi og tekniske hjelpemidler. Foreløpig er mulighetene begrenset til stort sett plast- og metallprodukter, men forskingen og utviklingen går veldig fort. Og det er allerede printet fungerende organer som lever og hud.

Tid

1. juni 2018

kl 08:00 - 09:30

Påmeldingsfrist

01. juni

Sted

MESH, Tordenskiolds gate 3, 0160 Oslo

Pris

Gratis

Påmeldingen er stengt.

Vis fullt konferanseprogram

08.00Registrering, servering av kaffe, te og bakevarer
08.30Teknologien bak 3D-printing: Silvija Seres i samtale med Svein Hjelmtveit, CTO i Nordic Additive Manufacturing og overingeniør og tidligere lab-ansvarlig ved NTNU Gjøvik.
09.00Case: Erfaringer og muligheter i byggebransjen ved bruk av 3D-printing + live demo
Cathrine Mørch, Vice President i Multiconsult
09.15Case: Om SINTEFs 3D-printing strategi og EU-prosjektet Caxman
Tor Dokken, Chief Scientist i SINTEF Digital
09.30Takk for i dag!

Bekreftede foredragsholdere

Silvija Seres, partner i TechnoRocks og president i Polyteknisk Forening:

Silvija Seres er forsker og matematiker med stort interesse for gründerskap og nytenking i forretningslivet og samfunnet. Hun har tidligere vært leder i Microsoft og i Fast Search & Transfer, og jobber nå som aktiv investor i flere teknologiselskaper, og er styremedlem hos Nordea, NRK og flere. Silvija er President i Polyteknisk Forening.

Svein Hjelmtveit, CTO i Nordic Additive Manufacturing:

Svein er CTO i Nordic Additive Manufacturing - Startup lokalisert i Raufoss Industripark. NAM fokuserer på industriell utnyttelse av additiv tilvirkning. Sitter som Styremedlem i Norsk Industri - Forum for maskinering og additiv tilvirkning, en teknologimøteplass som skal bidra til å styrke verdiskapning, lønnsomhet og konkurranseevne hos norske industribedrifter.

Tidligere jobbet som laboratorieleder for AM ved NTNU i Gjøvik. Lidenskapelig opptatt av vareproduserende teknologi og spesielt additive teknikker og prosesser

Cathrine Mørch, Vice President i Multiconsult:

Cathrine er fanatisk opptatt av god samhandling, både mellom mennesker og teknologi i byggebransjen. Erfaring fra programvareleverandør og har nå jobbet de siste 5 år i Multiconsult med standardisering, opplæring, utvikling og strategier innenfor teknologifeltet.

Del denne konferansen

Partnere