tirsdag 15. mai 2018

DN Live Tech

Droner - slik kan de revolusjonere vår hverdag

Droner er i kraftig utvikling, og kan stadig kjøre lengre og løfte tyngre. Teknologien er i ferd med å revolusjonere alt fra transport til livreddende arbeid og overvåking, og kun fantasien setter snart begrensninger for hva droner kan brukes til.

Ekspresslevering av livsviktig medisin og hjelpemidler, søk i katastrofeområder som snø- og jordras med varmesøkende kamera, frakt av gods offshore eller levering av pizza på døren, daglig tilsyn med avlingen på åkeren og direkte bildestrømming og slukking inne i et brennende hus er bare noen få spennende eksempler på hva droner kan brukes til for å effektivisere og sikre flere typer arbeid og bransjer.

Førerløse droner med plass til passasjerer er nå nærmere mannen i gata enn noen gang. Nylig ble verdens første passasjertur i drone gjennomført i Kina. I Dubai testes det nå taxi-droner, og i Norge er forskere i gang med å utvikle det som kan bli verdens første ambulansedrone.

*Neste DN Live Tech blir 1. juni, hvor vi tar opp 3D-printing.

Tid

15. mai 2018

kl 08:00 - 09:45

Påmeldingsfrist

15. mai

Sted

TAKET, Steen & Strøm. (6. etasje). Nedre Slottsgate 8, 0157 Oslo.

Pris

Gratis

Påmeldingen er stengt.

Vis fullt konferanseprogram

08.00Registrering, servering av kaffe og te
08.30Dronesnakk: Silvija Seres møter samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen
09.00

Case: Astralution:

Nina Bokn Solheim, Founder og CEO

09.15

Case: Makeadrone

Henning Pedersen, Drone Developer & owner

09.30

Case: Kolumbus

Grethe Skundberg, kommunikasjonsjef

09.45

Takk for i dag! - Husk å få med deg neste DN Live Tech 1. juni om 3D-printing!

Bekreftede foredragsholdere

Silvija Seres, partner i TechnoRocks og president i Polyteknisk Forening:

Silvija Seres er forsker og matematiker med stort interesse for gründerskap og nytenking i forretningslivet og samfunnet. Hun har tidligere vært leder i Microsoft og i Fast Search & Transfer, og jobber nå som aktiv investor i flere teknologiselskaper, og er styremedlem hos Nordea, NRK og flere. Silvija er President i Polyteknisk Forening.

Nina Bokn Solheim, Founder og CEO Astralution:

Teknologiselskapet Astralution ble startet i 2015 og har jobbet mot et internasjonalt marked siden. Astralution lager hovedsakelig spesialutviklede droner med tilhørende sensorer og software til bruk av teknisk inspeksjon, telemedisin og kriseberedskap. Deres største prosjekt er utviklingen av verdens første EX sone 1 sertifiserte drone, som skal bidra til å redde liv.

Nina, daglig leder i selskapet, har mer enn 20 års erfaring fra olje og gass næringen, med spesial kompetanse innen boring og brønn, HMS og beredskap.

Ketil Solvik-Olsen (FrP), samferdselsminister:

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har ansvar for politikken knyttet til transport av personer og gods, elektronisk kommunikasjon og posttjenester.

Henning Pedersen, drone developer & owner, Makeadrone:

Henning Pedersen driver foretaket Makeadrone og har bygget og konstruert droner i over 7 år. Han utvikler pedagogiske byggesett og har reist landet rundt med sine droneworkshop og demonstrasjoner. I 2015 satte han Guinnes-rekord for tyngste løft med drone (61 kilo) sammen med Universitetet i Oslo.

Grethe Skundberg,Kommunikasjonsjef Kolumbus:

Grethe Skundberg er utdannet innen kommunikasjon og ledelse og har lang erfaring innen mediebransjen, Forsvaret/NATO i tillegg til olje og gass sektoren. De siste årene har hun arbeidet med forretningsutvikling i større selskap. Med sin lidenskap for ny teknologi som droner både over vann, på land og i luften har hun vært med på etablere og skalere flere selskap. I dag har hun prosjekt ansvaret for Norges første selvkjørende buss som nå skal settes ut i trafikk.

Del denne konferansen

Partnere