authUrl:https://auth.dn.no

torsdag 19. oktober 2017

Rekruttering for fremtiden

Hvordan finne riktig kandidat og kompetanse

Jakten på gode arbeidstakere er blant den viktigste og vanskeligste oppgaven en leder har, og de siste årene har det skjedd mange endringer innen HR og rekruttering. For hva skal du egentlig se etter og hvem skal du satse på når fremtidens arbeidsliv og kompetansebehov endrer seg i rasende tempo, nærmest i det stillingsannonsen er utlyst?

Hva trengs av folk og kompetanse når ny teknologi, roboter og automatisering tar over etablerte arbeidsoppgaver? Må nye krefter til eller kan gamle omskoleres? Hva skjer med arbeidsstyrken når alle jakter de utadvendte, og hvilken kraft ligger det i selskapets kultur og fasiliteter for å tiltrekke seg de beste hodene?

Feilansettelser er dyrt og tidkrevende - bli med på DNs konferanse, og gjør deg bedre rustet til fremtidens talentjakt.

Har du spørsmål eller problemer med å melde deg på? Kontaktjanne.grytemark@dn.no

Tid

19. oktober 2017

kl 08:30 - 12:30

Påmeldingsfrist

19. oktober

Sted

Stratos, Youngstorget 2, 0181 Oslo

Pris

Ordinær deltagerpris: 3.500,-

Abonnerer på DN: 2.690,-

*Alle priser er eksklusive mva

Vis fullt konferanseprogram

08.00Registrering, servering av kaffe og te
08.30Velkommen ved konferansier Eva Grinde, kommentator i Dagens Næringsliv
08.40

Alle må med i fremtidens arbeidsliv

Silvija Seres, partner i TechnoRocks og president i Polyteknisk Forening

09.00

Ansette eller bestille? Et overblikk over bedriftenes muligheter til å holde på riktig kompetanse

Elin Ørjasæter, førstelektor ved Høyskolen Kristiania

09.20

Sosial rekruttering – alle jakter på de utadvendte, hva går tapt da?

Espen Skorstad, spesialist i arbeids- og organisasjonspsykologi i Cut-e

09.40

Ny teknologi og kunstig intelligens: Hvor villige er norske ledere til å ta det i bruk i rekruttering

Vegard Kolbjørnsrud, postdoktor i strategi ved Handelshøyskolen BI

10.00Pause og mingel
10.20

Sånn er du - LIVE!

Harald Eia og Nils Brenna tar radioprogrammet "Sånn er du" på NRK ut på scenen, og personlighetstester Karl Alveng Munthe-Kaas, medgründer og administrerende direktør Kolonial.no live foran publikum.

10.55

Debatt om rekruttering

Med Espen Skorstad, Elin Ørjasæter og Karl Alveng Munthe-Kaas. Ledes av Eva Grinde, kommentator i Dagens Næringsliv

11.20

Hvordan rekruttere kvinner til IT-bransjen

Solfrid Skilbrigt, HR-direktør i Sopra Steria

11.40

Fremtidens arbeidsplass: Hvordan bygge bedriftskultur for å rekruttere og beholde de beste hodene?

De ansatte i app-selskapet Gobi både bor og jobber sammen i ett og samme hus. Er det slik fremtidens arbeidsplass vil se ut, og hva kan andre lære?

Kristoffer Lande, daglig leder og medgründer app-selskapet Gobi

12.00Lunsj og mingel
12.30Takk for i dag!

Bekreftede foredragsholdere

Silvija Seres, partner i TechnoRocks og president i Polyteknisk Forening:

Silvija Seres er forsker og matematiker med stort interesse for gründerskap og nytenking i forretningslivet og samfunnet. Hun har tidligere vært leder i Microsoft og i Fast Search & Transfer, og jobber nå som aktiv investor i flere teknologiselskaper, og er styremedlem hos Nordea, NRK og flere. Silvija er President i Polyteknisk Forening.

Elin Ørjasæter, førstelektor ved Høyskolen Kristiania:

Elin Ørjasæter er førstelektor ved Høyskolen Kristiania og underviser i HR og personalledelse. Hun har bakgrunn som hodejeger, personaldirektør, informasjonssjef og forhandler i fagforening. Elin har utgitt seks bøker, blant annet om arbeidsrett og ledelse. Ørjasæter er fast skribent for Aftenposten og sitter i Kringkastingsrådet. Hun har bred erfaring som kommentator og debattant i radio, TV og aviser, og blogge.

Espen Skorstad, organisasjonspsykolog i cut-e:

Espen Skorstad er psykolog og en av gründerne av cut-e, et selskap som leverer teknologi til rekrutteringsprosesser. Han har også skrevet boken Rett person på rett plass, en bok som er oversatt til flere språk og som er pensum på en hel rekke universiteter i Norden. Til daglig jobber Skorstad som Europa-direktør i cut-e og er opptatt av problemstillinger rundt teknologibruk i rekruttering, usaklig forskjellsbehandling, dysfunksjonell ledelse og tradisjonelle temaer innen rekrutteringspsykologi, som intelligens og personlighet.

 

Vegard Kolbjørnsrud, postdoktor ved Handelshøyskolen BI:

Vegard er postdoktor i strategi ved Handelshøyskolen BI og seniorforsker i Accenture. Han forsker, underviser og rådgir innen strategi, nye organisasjonsformer, styring av samhandling, digitalisering og kunstig intelligens. Vegard har nylig publisert i tidsskrift som Harvard Business Review, Strategic Organization og Strategy & Leadership. Vegard er PhD, MSc og siviløkonom fra BI og har 16 års erfaring som strategikonsulent.

Nils Brenna og Harald Eia analyserer kjente personer med personlighetstesten "Big 5":

I radioprogrammet "Sånn er du" på NRK, blir kjente folk fra underholdningsbransjen, politikken eller næringslivet intervjuet. Intervjuobjektet tar en såkalt "Big 5" personlighetstest i ro og mak hjemme, så får programlederne Harald Eia og Nils Brenna resultatet. Gjennom intervjuet blir vedkommende konfrontert med sine personlighetstrekk. Dette skal nå gjøres live foran publikum på DNs konferanse. Der finner man ut hvor nevrotisk, hvor ekstrovert/introvert, hvor medmenneskelig, hvor åpen og hvor planmessig vedkommende er.  

Eva Grinde, kommentator i Dagens Næringsliv:

Grinde har jobbet som reportasjeleder, journalist og kommentator i DN siden 2006, de siste fem årene i leder og kommentaravdelingen. Hun skriver også den ukentlige spalten Endelig Mandag om jobb og ledelse.

Solfrid Skilbrigt, HR-direktør i Sopra Steria Skandinavia:

Solfrid Skilbrigt har siden 1999 vært HR direktør i Sopra Steria Norge, og fra 2002 også for Sopra Steria Skandinavia. Skilbrigt har i tillegg til HR ulik erfaring innen IT. Hun jobbet i en årrekke med forretningsutvikling, salg, salgsledelse og markedsføring av IT systemer. De seneste årene har Skilbrigt jobbet med organisasjonsutvikling, ledelsesutvikling, kompetanseutvikling, employer branding og rekruttering.

Kristoffer Lande, daglig leder og medgründer i Gobitech:

Lande er en ung tech-gründer fra Trondheim. Han har tidligere studert på NTNU, der han påbegynte en mastergrad innen datateknologi. Ett år inn i mastergraden begynte arbeidet med Gobitech, som nå er en av Norges raskest voksende sosiale medier. Kristoffer er daglig leder i Gobi, som i dag teller 12 ansatte.

Karl Alveng Munthe-Kaas, medgründer og administrerende direktør Kolonial.no:

Karl Alveng Munthe-Kaas er til daglig medgründer og administrerende direktør for Kolonial.no. Kolonial.no har vokst til å bli ledende på dagligvarer på nett, og har de siste to årene vokst fra rundt 50 til rundt 500 ansatte. Han er også medgrunder og styreleder i Nabobil.no. Han har tidligere jobbet i McKinsey & Company, og har en Mastergrad i Samfunnsøkonomi fra London School of Economics. Han ble kåret til "Årets Innovatør" i E24s kåring av ledertalenter for 2015.

Del denne konferansen