tirsdag 25. september 2018

Sjømatkonferansen

Hvordan blir fremtiden for norsk sjømat?

Kan virkelig fisk bli den nye oljen? Skaper næringen egentlig så mange distriktsarbeidsplasser? Hva med grunnrenteskatt, rammebetingelser og markedsmulighetene i Trumps Amerika? Og ligger kanskje fremtiden for oppdrettsnæringen på land? På Sjømatkonferansen hører du noen av Norges fremste eksperter snakke om disse temaene.

Klikk her for rabatterte billetter for brukere av Sjømatrådet Innsikt.

Tid

25. september 2018

kl 09:00 - 14:30

Påmeldingsfrist

25. september

Sted

Meet Ullevaal

Ullevaal Stadion

Sognsveien 77 C, 0840 Oslo

Pris

Ordinær deltagerpris: 4.500,-

Abonnerer på DN: 3.500,-

Abonnerer på Intrafish eller Fiskeribladet: 3.500,-

Påmeldingen er stengt.

Vis fullt konferanseprogram

08.15Registrering, kaffe og te.
09.00Velkommen og innledning ved konferansier.
09.05Verden trenger mat, Norge ny verdiskaping og distriktsjobber.
Øystein Dørum, sjeføkonom i NHO
09.25Flere konsesjoner: Hva kan norsk havbruk lære av olje- og gassvirksomhetens tilgang til nytt areal?
Liv Monica Stubholt, partner Advokatfirmaet Selmer DA
09.45

Sjømat gir næring til verdiskapingen.

Torbjørn Røe Isaksen, næringsminister

10.05Pause
10.25Sjømatpotensialet i Trumps Amerika.

Egil Ove Sundheim, USA-direktør Norges sjømatråd

10.45Debatt: Hva skal til for at sjømat skal bli den nye oljen?
Debattdeltagere: Geir Ove Ystmark, administrerende direktør Sjømat Norge. Torgeir Knag Fylkesnes, første nestleder Næringskomiteen og representant for Sosialistisk Venstreparti. Tom-Christer Nilsen, medlem i Næringskomiteen og representant for Høyre. Ruth Grung, medlem i Næringskomiteen og representant for Arbeiderpartiet. Renate Larsen, administrerende direktør Norges sjømatråd.
11.05Fra gründertilværelsen til et selskap i stor drift. Hva har jeg lært om nyskaping?

Lars Berg-Hansen, daglig leder NorseAqua

11.25Lunsj
12.15Havbruksnæringen opp i skyen - en forutsetning for bærekraftig verdiskaping i næringen?

Tonje Foss, regionsdirektør Nord, Atea

12.35

Innovasjon, muligheter og utfordringer i landbasert sjømatproduksjon.

Erik Heim, administrerende direktør Nordic Aquafarms AS

12.55Nordlaks – med løsninger for fremtiden.
Merete Kristiansen, kommersiell direktør Nordlaks
13.15Pause
13.30Eksport av førsteklasses sjøfryst linefisk fra hav til marked året rundt.
Paul Harald Leinebø, daglig leder og eier Leinebris
13.50Er produktutvikling og merkevarebygging løsningen for norsk sjømatnæring?

Sigvald Rist, administrerende direktør Insula as

14.10Er lífið saltfiskur?

Kristjan Th. Davidsson, Managing Director at Icelandic Aquaculture Business Association

14.30Oppsummering og takk for i dag!

Bekreftede foredragsholdere

Torbjørn Røe Isaksen, næringsminister:

Torbjørn Røe Isaksen har vært næringsminister i Erna Solbergs regjering siden januar 2018, og var før det kunnskapsminister siden 2013. Han var innvalgt på Stortinget fra Telemark fra 2009 til 2017. Han har master i statsvitenskap, cand.mag., mellomfag, idéhistorie og medievitenskap, UiO 1999-2008. Fotograf: Marte Garmann

Øystein Dørum, sjeføkonom NHO:

Øystein Dørum begynte i NHO 1. desember 2016, og kom da fra tilsvarende stilling i DNB Markets. Han har tidligere vært rådgiver og underdirektør i Finansdepartementet og seniorøkonom i Sparebanken NOR. Dørum har embetseksamen i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo. Han har i tillegg en mastergrad i statsvitenskap fra London School of Economics og et grunnfag i sosialantropologi, og er autorisert finansanalytiker.

Liv Monica Stubholt, partner Advokatfirmaet Selmer DA:

Advokat og partner i Selmer Liv Monica Stubholt har lang advokaterfaring fra bransjen. Hun har tidligere ledet et børsnotert sjømatselskap (Aker Seafood) og hun var også leder av Hav21.

Egil Ove Sundheim, USA-direktør Norges sjømatråd:

Egil Ove Sundheim har 20 års fartstid i Norges sjømatråd. Før han tiltrådte som fiskeriutsending i USA i 2014 var Sundheim direktør for markedsinformasjon og markedsadgang i Sjømatrådet og jobbet blant annet med å fjerne straffetollen på fersk laks til USA. Han har også jobbet med markedsutfordringer i EU, Øst-Europa og Asia. Sundheim har bodd i USA i tilsammen ni år og har en BS i International business og en MBA i finans.

Erik Heim, administrerende direktør Nordic Aquafarms AS:

Erik Heim er administrerende direktør i Nordic Aquafarms. Han har 8 års internasjonal erfaring i kommersiell utvikling og ledelse knyttet til land-basert sjømatproduksjon.

CEO og grunnlegger av Nordic Aquafarms AS. Styreleder Sashimi Royal AS og Fredrikstad Seafoods AS. Flytter til Maine, USA i Oktober 2018 for å bygge opp selskapets virksomhet i Nord-Amerika. Utdannet BA, MBA / MA i USA.

Merete Kristiansen, kommersiell direktør Nordlaks:

Merete Kristiansen er kommersiell direktør i Nordlaks. Hun har tidligere jobbet i Norges Sjømatråd blant annet som blant annet regiondirektør, fiskeriutsending i Italia og Sør-Øst Asia og markedsdirektør. Kristiansen er siviløkonom med spesialisering innenfor internasjonal markedsføring og hun har lang erfaring innenfor områdene markedsstrategi, markedskommunikasjon og ledelse. Hun har erfaring fra styreverv i selskaper innenfor blant annet turisme, bank, forskning og ulike næringsorganisasjoner.

Lars Berg-Hansen, daglig leder NorseAqua:

Lars Berg-Hansen er vokst opp med oppdrett, lever og ånder for kystens fremtidsnæring. Han er 27 år gammel. Gründer og bygdepatriot.

Tonje Foss, regionsdirektør Atea:

Tonje Foss er regionsdirektør for Ateas Region Nord. Før hun kom til Atea jobbet Tonje jobbet 20 år i oljebransjen, blant annet hos Aker BP hvor hun deltok i bygging av Ivar Aasen plattformen i London og Singapore. I 2018 ble hun kåret til en av Norges 50 fremste teknologikvinner av Abelia og sitter i styret for Sparebank1 Midt-Norge. Regionen hun leder har ansvaret for Ateas satsing innenfor digitalisering av havnæringen hvor de kobler strategisk rådgivning, innsikt og produkt opp mot kunder og partnere.

Paul Harald Leinebø, daglig leder og eier Leinebris:

Paul Harald Leinebø (59) er daglig leder i autolinerederiet Leinebris og eksportselskapet PHL Seagold. Han har lang fartstid innen Fiskeriorganisasjoner og lokalpolitikk. Bl.a i Fiskebåt der han har vore ordførar, sit i dag i styret i Fiskebåt og er styreleder i FiskebåtVest. I Herøy Kommune som aktiv lokalpolitikar og i ei periode varaordførar.

Leinebø fikk sin første tur på havet som 15-åring, og ble skipper sju år senere. I dag styrer han det 120 år gamle familierederiet Leinebris i 5. generasjon med stø hånd fra hovedkontoret i Fosnavåg. Gjennom eksportselskapet PHL Seagold markedsføres og distribueres fisken fra Leinebris til kvalitetsmarked i USA og Europa. I tillegg sjøfryst fisk frå andre fartøy.

Sigvald Rist, administrerende direktør Insula as:

Sigvald Rist har jobbet med utvikling, produksjon og salg av sjømat de siste 25 år. Fra etableringen av Lofotprodukt i 1994, og deretter som leder av sjømatkonsernet Insula siden 2015.

Kristjan Davidsson, Managing Director at Icelandic Aquaculture Business Association:

Kristjan Th. Davidsson er Fiskerikandidat fra Universitetet i Tromsö og har fiskeskippereksamen fra Islands Maritime Skole. Han har arbeidet med fiske, produksjon, teknologi, salg, ledelse og finans innenfor sjömatnæringen på Island, i Norge, Peru, Chile og en rekke andre land fra för konfirmasjonsalderen, tilsammen i over 40 år. Han er administrerende direktör i Fiskeoppdretternes Landsforening på Island, investor og styremedlem i islandske og norske selskaper

Geir Ove Ystmark, administrerende direktør Sjømat Norge:

Geir Ove Ystmark er adm. dir. i Sjømat Norge, som er NHOs landsforening for marine næringer med omlag 600 medlemsbedrifter. Hele verdikjeden havbruk, teknologi og servicenæringen tilknyttet havbruk, fiskefôr, fiskemel og marin bioøkonomi i tillegg til fiskeindustri og sjømateksport er medlemmer i Sjømat Norge. Ystmsrk har lang bakgrunn i organisasjonen og har tidligere vært blant annet ordfører i Bjarkøy kommune. Er utdannet cand polit ved Universitetet i Tromsø.

Torgeir Knag Fylkesnes, første nestleder Næringskomiteen og representant for Sosialistisk Venstreparti:

Torgeir Knag Fylkesnes er en norsk politiker (SV). Fra høsten 2013 representerer han Troms på Stortinget og han var medlem av Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen fra 2013 til desember 2015. Da gikk han inn i Næringskomiteen. I stortingsvalget 2017 var han SVs førstekandidat i Troms, og ble gjenvalgt til en ny periode på Stortinget. Fylkesnes har sittet i kommunestyret i Tromsø (1999–2003). Han har jobbet på partikontoret og for stortingsgruppa til SV, og han har vært leder av Troms SV. I perioden 2012-2015 satt han i SVs sentralstyre. Fylkenes har hovedfag i filosofi fra Universitetet i Tromsø fra 2002. Han har vært kommunikasjonsrådgiver i Norsk Sykepleierforbund, kommunikasjonssjef i Teknologirådet og filosof i reklame- og teknologiselskapet Arc Giraff.

Tom-Christer Nilsen, medlem i Næringskomiteen og representant for Høyre:

Tom-Christer Nilsen er en norsk siviløkonom og politiker for Høyre. Han var fylkesordfører i Hordaland fra 2011-2015 og fra 2015 statssekretær. Ved Stortingsvalget 2017 ble han valgt inn på Stortinget for Hordaland. Han er medlem av Stortingets næringskomite.

Ruth Grung, medlem i Næringskomiteen og representant for Arbeiderpartiet:

Ruth Grung har ansvar for Havbruk i Ap sin næringsfraksjon. Andre periode på Stortinget. Helsekomiteen i forrige periode. Begge perioder medlem av Nordisk råd og næringskomiteen – fremmet saker bl.a. om havbruk og havøkonomi. Valgt fra Bergen – tidligere gruppeleder for Ap i fylkestinget før det kommunalråd i Bergen Bystyre og byråd for barnehage, skole og idrett. Styreleder for Fiskeriforum Vest og var med å etablere The Seafood Innovation Cluster.

Renate Larsen, administrerende direktør Norges sjømatråd:

Renate Larsen er adm. direktør i Norges sjømatråd. Tidligere var hun adm. direktør i Lerøy Aurora AS. Hun er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Renate Larsen er styreleder i Hålogaland Teater, og styremedlem i Folketrygdfondet. Hun har tidligere hatt flere styreverv blant annet i styret i NHO Troms og Svalbard, vært styremedlem i Nofima samt hatt en rekke styreverv i selskap tilknyttet Lerøy Seafood Group ASA.

Del denne konferansen

Partnere