For rundt to uker siden ba aksjonærgruppen, som ønsker å bytte ut fem styremedlemmer i Kongsberg Automotive, om at det avholdes ekstraordinær generalforsamling for å velge nye medlemmer til styret.

Aksjonærgruppen er misfornøyd med veksten og aksjekursutvikling til selskapet.

I et nytt brev fredag går imidlertid aksjonærgruppen med på at generalforsamlingen holdes i mars.

Dermed avlyser styret i KA den tidligere ekstraordinære generalforsamlingen 21. desember.

- Styret ser frem til avholdelse av ordinær generalforsamling i mars 2016 og er glad for at valgkomiteen får ro til å arbeide i tråd med god corporate governance, skriver styreleder Ulla-Britt Fräjdin-Hellquist i en melding fredag ettermiddag.

Skal ha fått støtte

Samtidig skriver gruppen at at over 30 prosent av aksjonærene støtter deres mål.

Det var den 24. november at aksjonærgruppen bestående av Makuria Investment Management, Teleios Capital Partners og Constructive Capital ba om at det avholdes ekstraordinær generalforsamling for å velge nye medlemmer til styret i KA

«Siden da har vi hatt en rekke samtaler med andre institusjonelle aksjonærer i Norge. Disse samtalene har gjort det klart for oss at det er overveldende støtte for å gjøre omfattende endringer i styret», skriver aksjonærgruppen.

«Behovet for slike endringer ble ytterligere bekreftet da det uavhengige corporate governance rådgivningsselskapet ISS (Institutional Shareholder Services), 8. desember kom med anbefaling til alle aksjonærer om å stemme FOR våre fem foreslåtte kandidater på generalforsamlingen», skriver de videre.

Vil gi komiteen mer tid

Aksjonærgruppen skriver at de går med på å holde generalforsamlingen i mars for å understreke deres vilje til å arbeide konstruktivt med nominasjonskomiteen.

«For å imøtekomme dennes anmodning om ytterligere tid, har vi likevel, etter avtale med andre store aksjonærer som støtter vårt mål om omfattende endringer i styret, og som sammen med oss representerer over 30 prosent av selskapets aksjer, besluttet å utsette valget av nye styremedlemmer frem til mars 2016», heter det.

Dette mener aksjonærgruppen vil gi komiteen mer tid til å gjøre en uavhengig vurdering av det gruppen kaller sine «høyt kvalifiserte kandidater», samt foreslå ytterligere kandidater.

«I tillegg fører denne nye datoen til at det nye styret ikke blir konstituert før de sittende styremedlemmer i februar 2016 avslutter sitt ansvar i forbindelse med selskapets årsrapport og regnskap for 2015», skriver de.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

- Onshore er noe vi har stor tro på

For syk til å sone

Fredsprisvinner: Tunisiere trenger arbeid

Se DNTV: Slik lykkes du som gründer

Hvordan lykkes som gründer?
Her er gasellenes beste tips.
01:10
Publisert: