Aksjonærgruppen som ønsker å bytte ut fem styremedlemmer i Kongsberg Automotive (KA) er misfornøyd med veksten og aksjekursutvikling til selskapet.

Det fremkommer av et brev sendt til alle aksjonærene fra aksjonærgruppen tirsdag.

Denne bestående av Makuria Investment Management, ved Lorenz Manthey; Teleios Capital Partners ved Firas Abi-Nassif og Constructive Capital ved Lars Odin Mellemseter.

Les også: Bekymret for følgene av å bytte ut hele styret i Kongsberg Automotive

  Har lidd

Aksjonærgruppen viser at KA over flere år har mislykkes med å utnytte sitt potensial.

«Som en følge av dette, har ansatte og aksjonærer lidd under en mangel på produktfokus, feilaktige beslutninger knyttet til lokalisering av kapital, svak styring og dårlig markedskommunikasjon», skriver gruppen.

De skriver at dette er grunnen til at de ønsker å bytte ut fem av medlemmene i styret

«KAs aksjonærer har et valg mellom hvorvidt de vil beholde status quo eller forsøke å gi selskapet den retningen og momentumet det trenger for å lykkes», skriver gruppen.

  KOA har falt, andre har steget

De viser til at den gjennomsnittlige aksjeprisen til europeiske bildelprodusenter har steget med 138 prosent siden starten av 2010, mens KOA-aksjen har falt 22 prosent i samme perioden. De skriver videre at omsetningen til sammenlignbare selskaper har økt 25 prosent, mens KAs omsetning har vært relativt flat.

«Mens bildelsselskaper over hele verden har gjennomført tiltak av operasjonell og strategisk art for å bygge skala, skjerpe deres finansielle posisjon og skape aksjonærverdi, har KA over flere år mislykkes med å gjøre bestemte tiltak på alle disse områdene», skriver aksjonærene.

De skriver at mangelen på fokus og strategisk retning har hindret KA i å oppfylle potensialet som leverandør i bilbransjen.

Makuria er største aksjonær i Kongsberg Automotive med omlag 6,6 prosent. Det er ikke kjent hvor mye øvrige representanter i aksjonærgruppen kontrollerer.

Les også: Vil kaste fjorårets beste styreleder dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

VG: Ble bedt om å bekrefte at hun ble vurdert - nektet

Råvaresjef: De kortsiktige utsiktene for oljemarkedet er meget utfordrende

Asia i dag: Nå er det full krise i Beijing

Se DNTV: Deler ut gratis is i kampen mot issmelting

Deler ut gratis is i kampen mot issmelting
Klimaisen skapte en av de lengste køene under klimamøtet i Paris, er en del av iskremprodusenten Ben & Jerry's klimakampanje.
02:11
Publisert: