Kongsberg Automotive har fått en kontrakt for automated manual transmission (AMT) på kommersielle kjøretøy med varighet på fem år til en estimert verdi på 110 millioner euro.

Det opplyses i en melding mandag.

Leveransene vil starte i 2016 og 2017 på selskapets anlegg i Nord- og Sør-Amerika.

- Dette er helt avgjørende at vi spiller en betydelig rolle i det voksende AMT-segmentet fremover. Disse kontraktene viser at vi har den rette kompetanse og produktløsningene som kreves. Vi er i en god posisjon med tanke på overgangen fra manual transmissions til AMT, sier konsernsjef Hans Petter Havdal i KA i meldingen.

Vil møte markedstrendene

- Målet vårt er å styrke våre komparative fordeler ytterligere og øke markedsandelen i AMT i alle store regioner fremover. Disse kontraktene viser at vi er i en god posisjon til å møte dagens og fremtidens markedstrender, sier salgs og markedsdirektør i Driver Control Systems Håkon Amundsen i KA i meldingen.

Kongsberg Automotive sa på kapitalmarkedsdagen 3. desember i fjor at de estimerer et markedsvolum for AMT på 1,5 milliarder euro innen 2025, fra 400 millioner euro i 2014. Selskapet har mål om markedsandel på over 10 prosent i AMT innen 2025.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Her er ekspertenes aksjetips

Asia i dag: Verdens nye mobilprins kåret

USA i dag: Slik blir aksjeåret