Ledelsen i Kongsberg Automotive (KA) tilbakeviser påstander fra aksjonærgruppen som vil kaste det nåværende styret i selskapet, fremkommer det av en melding fredag.

Ledelsen stiller seg samtidig bak det nåværende styret som vil vente med nytt styrevalg til en ordinær generalforsamling i mars. De går dermed imot ønsket til aksjonærgruppen bestående av de tre hedgefondene Makuria, Teleios og Constructive Capital, som vil kaste de fem aksjonærvalgte styremedlemmene.

«Ukorrekt og gir et feil bilde av situasjonen»

I et brev til aksjonærene går ledelsen ved konsernsjef Hans Peter Havdal imot en rekke av argumentene som er kommet for å bytte ut styremedlemmene. Ledelsen omtaler disse som «ukorrekt og gir et feil bilde av situasjonen».

Dette gjelder spesielt en rapport fra Institutional Shareholder Services (ISS). Denne rapporten kom denne uken og støtter som i stor grad aksjonærgruppens syn.

I brevet skriver ledelsen blant annet at selskapet er godt posisjonert til elbilmarkedet og innen AMT, i motsetning til hva rapporten fra ISS sier.

Ledelsen skriver blant annet også at:

  • KA er godt posisjonert i Kina. Rapporten mener de ikke har bidratt i stor nok grad i dette markedet.
  • KA har ikke avvist forslag fra potensielle kjøpere av deler av selskapet, slik aksjonærgruppen og rapporten har påstått.

Misvisende

Ledelsen mener dessuten det er misvisende å vise til selskapets svake aksjekursutvikling mot sammenliknbare selskapet siden de nåværende styremedlemmene ble valgt inn i styret. De viser til at dette ikke tar høyde for den generelle markedsutviklingen i denne perioden, inkludert effekter av finanskrisen og et oppkjøp selskapet gjorde like før krisen.

Ledelsen peker dessuten på at mange sammenliknbare selskapet har gått konkurs i kjølvannet av krisen og er dermed ikke med i sammenlikningsgrunnlaget til aksjonærene.

De viser dessuten til at KA har gjort det langt bedre enn verdensindeksen for billeverandørselskaper siden 2012, kun slått av ett sammenliknbart selskap, Valeo.

Til slutt avviser ledelsen av det nåværende styret mangler kompetanse innen bransjen til KA, ettersom tre av fem aksjonærvalgte styremedlemmer har lang og bred erfaring fra automotive-industrien.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

- Onshore er noe vi har stor tro på

For syk til å sone

Fredsprisvinner: Tunisiere trenger arbeid

Se DNTV: Slik lykkes du som gründer

Hvordan lykkes som gründer?
Her er gasellenes beste tips.
01:10
Publisert: