Geir Håøy sier hans viktigste jobb som ny konsernsjef i Kongsberg Gruppen blir å håndtere den vanskelige situasjonen innen olje og gass.

Men aller først skal han finne sin egen erstatter.

Håøy fikk tirsdag kveld tilbudet om å bli ny konsernsjef i Kongsberg Gruppen etter Walter Qvam.

Håøy kommer fra stillingen som sjef for Kongsberg Maritime (KM). Han sier til TDN Finans at den viktigste oppgaven når han overtar i den nye jobben blir å finne løsninger på utfordringene i olje- og gassektoren fremover.

- Vi har god tro på at utviklingen i olje- og gassnæringen skal normalisere seg etter hvert. Vi skal håndtere den situasjonen vi er i og være klare igjen når ting blir mer normale, sier Håøy.

Trykk

Han mener samtidig det er viktig å «holde trykket oppe» innen olje og gass.

- Jeg tror Kongsberg har mye å bidra med også i den nåværende nedturen også. Våre løsninger kan være kostnadsbesparende og bidra til bedre drift, sier han.

Han venter at det blir «både gass og brems» fremover for selskapet.

Kongsberg Gruppen driver også innen forsvar, romfart, shipping og en rekke andre områder, flere med stort vekstpotensial.

- Både innen forsvarsdelen og andre deler av selskapet har vi ambisjoner for vekst. Det er flere områder vi vil fokusere mer på fremover, ikke minst innen digitalisering og nye teknologiske løsninger, sier han.

Hendene på rattet

En høy prioritet for Håøy fremover vil ellers være å finne sin egen erstatter som sjef for KM.

- Det er viktig å ha hendene på rattet og vi vil finne en erstatter raskt. Slik kan vi få en god overgang både i KM og i gruppen som helhet, sier Håøy.

Han sier det er flere interne kandidater som kan være aktuelle for stillingen, men utelukker heller ikke eksterne.

- Vi er opptatt av internrekruttering og det er flere gode kandidater i Kongsberg Gruppen, men vi har ikke konkludert noe rundt dette ennå. Vi skal imidlertid få erstatteren min på plass innen rimelig tid, sier han.

Håøy mener erfaringen fra KM vil være nyttig i jobben som konsernsjef.

- KM er det mest globale virksomhetsområdet i gruppen og dessuten veldig diversifisert, i likhet med Kongsberg Gruppen som helhet, så det er i alle fall noe jeg tar med meg, sier Håøy.

Til gjengjeld har han aldri jobbet operasjonelt innen konsernets forsvarsvirksomhet.

- Men jeg har sittet i konsernledelsen og fulgt med på dette. Samtidig er dette noe jeg må dukke nærmere inn i og bli mer kjent med viktige kunder på den siden av konsernet, sier han.

 

Les også: Sveaas gir norske studenter gratis Sveits-utdannelse

SEB med nye prognoser: Dette er kronen verdt om tre måneder

Luksusbilselger bedrageridømt

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Hurra, hurra!

- Hurra, hurra!
Nå kommer Porsche 911 med turbo som standard. DN har kjørt den.
01:39
Publisert: