Kongsberg Gruppen har ambisjon om en årlig gjennomsnittlig vekst på ti prosent i perioden 2016-2020, hvor fem prosent vil være organisk vekst, som vil styrke seg over perioden, mens minst fem prosent vil være vekst gjennom oppkjøp.

Det fremgår av presentasjonsmaterialet i forbindelse med at selskapet avholder sin årlige kapitalmarkedsdag torsdag.

Kongsberg Gruppen har mål om en tosifret ebita-margin (inntekter før finans, skatt og avskrivninger) for perioden 2016-2020.

Selskapet vil opprettholde en høy avkastning på sysselsatt kapital (roce). Nye initiativ vil evalueres om en roce på 10-15 prosent, opplyses det.

Kongsberg Gruppen venter at alle deres virksomhetsområder vil nå sine mål i henhold til forbedringsprogrammet «deltaone» innen utgangen av 2016.

I tråd med dette vil forbedringstiltak med effekt på tilsammen en milliard kroner pr år vil være realisert innen utgangen av 2016, fremgår det.

«Deltaone»-programmet innebærer tiltak relatert til prosessinnovasjon, leveranser og deling av beste praksis.

Mange nye kontrakter

Grunnen til at ordrereserven til Kongsberg Gruppen holder seg stabil i 2015 skyldes ikke store enkeltkontrakter, men er drevet av en rekke nye kontrakter i alle virksomheter, også i Kongsberg Maritime.

Det sier finansdirektør Hans-Jørgen Wibstad i Kongsberg Gruppen.

- Dette skyldes ikke store enkeltkontrakter i forsvarssektoren, slik vi har sett før, men en rekke forskjellige kontrakter, også innen Kongsberg Maritime, sier han.

Kongsberg Gruppen opprettheolder sin utbyttepolitikk som går ut på å utbetale på 40 til 50 prosent av nettoresultatet i år. Selskapet mener mener den er bærekraftig og konkurransedyktig.

Det sier finansdirektør Hans-Jørgen Wibstad i Kongsberg Gruppen på kapitalmarkedsdagen til selskapet torsdag.

- Vi må vurdere fremtidige behov for kapital og balansen, men vi mener utbyttepolitikken er bærekraftig slik den er nå og konkurransedyktig mot det vi ser hos sammenliknbare selskaper, sier han.

Les også på DN:

Dypt uenige om lakselus dnPlus (krever innlogging)

Asia i dag: 3500 prosent avkastning i aksjemarkedet

Anker hybeldom dnPlus  (krever innlogging)

Se på DNtv: - De tror norsk økonomi vil brekke ryggen

 

- De tror norsk økonomi vil brekke ryggen
DNB-sjef Rune Bjerke har ett viktig budskap til internasjonale investorer og analytikere.
01:27
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.