Kongsberg Gruppen har gjennom datterselskapet Kongsberg Satellite Services (KSAT) inngått avtale med European Space Agency om å utvide rammen for satellittkontrakten for Sentinel-satellittene i Copernicus-programmet med 205 millioner kroner.

Det opplyses i en melding tirsdag.

Den utvidede og forlengede kontrakten omfatter leveranse av bakkestasjonstjenester til det europeiske Copernicus-programmet. KSAT skal utvikle og operere en ny stasjon i Inuvik i Canada, i tillegg til aktiviteten på Svalbard.

KSAT er hovedleverandør av bakkestasjonstjenester til det EU-ledede programmet for klima og miljøovervåking, Copernicus, og er ansvarlig for at alle dataene fra de seks Sentinel-satellittene blir lest ned og sendt til relevante europeiske organisasjoner, opplyses det.

KSAT har signert rammeavtaler i forbindelse med dette programmet på totalt 68 millioner euro, med varigheter på tre til fem år.


Les også: Blir dette BMWs neste bestselger?

Fra krise til katastrofe

Asia i dag: Handelsaktiviteten stuper i Kina

 

Se også:

Se Chili-Klaus kåre Norges tøffeste chili-spiser:

Se Chili-Klaus kåre Norges tøffeste chili-spiser
Etter en intens "Last man standing» var det klart at landets mest utholdende chili-spiser heter Daniel Heiskel.
03:57
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.