Etter det Klassekampen erfarer har Nybakk orientert utenrikskomiteen om at Kongsberg Gruppen, den største våpeneksportøren i Norge, skal ha fått tilgang til de foreløpige innstillingene i komiteen.

Ifølge Nybakk skal målet ha vært at Ap ikke skulle bli med på innstrammende reguleringer av norsk våpeneksport, og tirsdag vil hun ta et oppgjør om lekkasjene fra Stortingets talerstol.

– Jeg er fremdeles sjokkert. Dette er noe av det verre jeg har vært borti. Forsvarsindustrien i Norge er en stor og viktig industri, men de må likevel holde seg til spillereglene, sier stortingsrepresentanten, som har 30 års ansiennitet.

Møtt med konkrete sitat

Fra andre kilder får Klassekampen opplyst at det var i et møte med fagforeningen at Nybakk ble møtt med helt konkrete sitat fra Aps foreløpige innstilling i saken – og som hun knytter til Kongsberg Gruppen.

Kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberg Gruppen vil ikke kommentere lekkasjepåstandene.

– Vi har ikke for vane å kommentere spekulasjoner eller rykter og kommer ikke til å gjøre det nå heller. Men stortingsmeldingen er svært viktig for Kongsberg Gruppen, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hold deg oppdatert på DN Investor