Sjeføkonom Lars Sørgard (56) i Konkurransetilsynet er utnevnt til ny konkurransedirektør, følge en melding fredag.

- Jeg er svært glad for at Lars Sørgard i dag er utnevnt til ny konkurransdirektør. Sørgard har en unik bakgrunn. Sammen med kompetente medarbeidere er tilsynet nå topp rustet for et viktig arbeid til best for forbrukere og bedrifter, sier næringsminister Monica Mæland i meldingen.

Sørgard har bakgrunn som professor ved Norges Handelshøyskole (NHH), og har vært forskningssjef og styrelededer med Samfunns- og næringslivsforskning (SNF).

Les Sørgards innlegg i Dagens Næringsliv: Konkurranse trumfer regulering

- Jeg er veldig fornøyd med at vi får en internasjonalt faglig anerkjent leder. Sørgard har gode formidlingsevner og ambisjoner om å sette konkurranseutfordringer på dagsordenen, sier Mæland.

Sørgard er ansatt på åremål for seks år, men mulighet for forlengelse i ytterligere én periode. Han tiltrer mandag 25. januar.

Les også: Oljeservicegigant kuttet 10.000 stillinger

Investorlegende advarer: Kollaps i Europa, hard landing i Kina og krise i Russland

Oljeprisen over 30 dollar

Se DN Tv: - I tider som dette at man blir satt på prøve
- I tider som dette at man blir satt på prøve
Det blir litt roping ved meglerbordet, erkjenner aksjesjef Marius Aaserud i Handelsbanken Capital Markets.
00:57
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.