Konkurransetilsynet har besluttet å avslutte den pågående etterforskningssaken mot Jotun knyttet til en mulig overtredelse av konkurranselovens forbud mot utilbørlig misbruk av dominerende stilling.

-Tilsynet finner etter en helhetsvurdering ikke grunnlag for å gå videre med saken, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet i en melding torsdag.

Gabrielsen understreker samtidig at dominerende aktører har et særlig ansvar for å påse at de ikke begrenser konkurransen.

-Tilsynets foreløpige vurdering er at Jotun er en dominerende aktør i markedet for salg av dekorativ maling i Norge, sier han.

Konkurransetilsynet gjennomførte i februar 2014 en bevissikring i Jotuns lokaler i Sandefjord, og har siden dette tidspunktet etterforsket saken.

Dekorativ maling inkluderer maling til utendørs og innendørs bruk, fremgår det.

Les også:
- Nå får vi virkelig håpe dette ikke materialiserer seg
Nye tall: Oljeinvesteringene vil falle også neste år
Fersk undersøkelse: Så mye mer tror de at du vil få i lønn fremover

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.