Transportkonsernet Torghatten skriver i en børsmelding til sekundærbørsen OTC at det ikke vil påklage Konkurransetilsynets vedtak om nei til kjøpet av konkurrenten Fjord1 i Florø.

Tilsynet kom med endelig vedtak i midten av juli, og saken kunne ankes videre til Næringsdepartementet inn to ukers tid.

Også selgeren av aksjeposten i F1 Holding as, Sogn og Fjordane fylkeskommune, har valgt å ikke anke vedtaket, heter det i en pressemelding.

Dermed blir salgsprosessen avsluttet.

 

-Prossen er avsluttet

- Det er en totalvurdering etter vedtaket fra Konkurransetilsynet som gjør at vi ikke anker, sier fylkesordfører Jenny Følling (Sp) til DN.

Midretallsaksjonær Havilafjord as, eid av Sunnmøre-reder Per Sævik, har ønsket å overta Fjord1. Han har ment seg forbigått av hovedeieren.

- Kan det bli aktuelt å gå videre til den andre budgiveren?

- Når denne prosessen er avsluttet, står Fylkesutvalget fritt til å vurdere andre løsninger. Jeg vil ikke kommentere det nå, sier Følling.

Per Sævik er fornøyd med at saken ikke blir tatt videre.

- For oss er det greit at denne saken blir brakt til veis ende, sier Sævik.

Han har senest for to uker siden sagt at Havila ønsker å overta Fjord1.

- Du kan anta at det fortsatt gjelder, sier Sævik.

 

Stengt for Norled?

Konkurransetilsynet avviste en sammenslåing av Fjord1 og Torghatten blant annet fordi det mente at største og nest største aktør på innenriks fergedrift ville bli for dominerende sammen.

Aktører i budkampen om Fjord1 ifjor pekte på at et alternativ Fjord1 børsnoteres og eventuelt slår seg ammen med Stavanger-baserte Norled.

Styrene i Fjord1 og Norled sonderte mulighetene for en sammenslåing ifjor.

Jenny Følling går langt i å avvise en slik løsning.

- Vedtaket fra Tilsynet slår fast at en sammenslåing av de største fergerederiene i Norge er nærmest utelukket fordi det gir for stor markedskonsentrasjon, sier Følling.

Konkurransetilsynets avdelingsdirektør Gjermund Nese sier dette om muligheten for en annen fusjon:

- Tilsynets behandling handlet om en planlagt fusjon av Torghatten og Fjord1. Hvis det kommer en annen konstellasjon på bordet, så må det gjøres en ny vurdering. Samtidig er markedet konsolidert og det kan være fornuftig å søke veiledning i vedtaket fra Tilsynet, sier Nese.

 

 

Les også: Nærmere omkamp om Fjord1 dnPlus (DN+)

Vil stanse Torghattens kjøp av Fjord1 (DN+)

Mener beste bud tapte dnPlus  (DN+)

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.