I forrige uke ga det japanske selskapet Kubota et bud på 8,50 kroner aksjen. Styret i Kverneland har allerede støttet budet. Det samme har Umoe, som er største aksjonær med en aksjepost på 31,8 prosent av aksjene.

- Meldingen om det konkurrerende budet kom overraskende på Kverneland-styret, sier styreleder Jens Ulltveit Moe i Kverneland til TDN Finans.

Han sier at de kjenner godt til CNH Global etter å ha hatt forretningsmessig kontakt i lang tid, men at budet kom ”ut av det blå”.

Ulltveit Moe har ikke vært i kontakt med Kubota etter at det konkurrerende budet kom på bordet og har ”ingen kommentar” om deres interesse for å øke sitt bud.

CNH, som er et selskap hvor Fiat eier majoriteten, vil fremme et bindende bud 23. desember, ved tilfredsstillende due diligence.

Styret opplyser at det vil vurdere budet dersom det legges frem bindende.

Ulltveit-Moe bekrefter samtidig at ansatterepresentantene i styret stemte mot oppkjøpstilbudet på fredagen styremøte, noe han mener skyldes tidspress.

-Det som er viktig er hvorfor de stemte mot. Det var fordi de ikke visste nok om Kubato. Det er problemet med å være et børsnotert selskap, at man ikke kan gå ut med informasjon i forkant, sier Ulltveit Moe.

Kubota har rett til å matche et eventuelt konkurrerende bud innen fem arbeidsdager etter at det konkurrerende budet er lagt frem. , og det er også avtalt et gebyr dersom Kverneland-styret går bort fra anbefalingen om transaksjonen med Kubota.

CNH Global er et nederlandsk landbruksutstyrsprodusent som er notert på New York-børsen.

Aksjen stiger 1,1 prosent til 8,50 kroner på Oslo Børs.

Kubota byr på Kverneland

De ansatte går mot salg av Kverneland (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.