Nå rammes også stadig oftere større bedrifter med mange ansatte, ifølge Finansavisen, som viser til nye tall fra kredittanalysefirmaet Experian. Ved utgangen av juni var konkursveksten på 3, 3 prosent sammenlignet med samme periode året før. Nå – et kvartal senere- har tallet økt til 5,9 prosent.

– Antallet konkurser har skutt fart etter sommeren etter enn litt svakere vekst enn ventet før sommeren, sier analysesjef Nils Staib i Experian. Situasjonen er spesielt bekymringsfull på Vestlandet.

I Rogaland var det registrert 63,3 prosent flere konkurser i september enn i samme måned i fjor. Og i Hordaland økte konkurstakten fra 35 prosent flere konkurser i første halvår til 42 prosent flere konkurser i de ni første månedene, sammenlignet med samme perioder i fjor.

Administrerende direktør Frode Berg i Experian sier at bunnen på ingen måte er nådd når det gjelder konkurser, og han ser for seg at mange vil få en trist beskjed fra arbeidsgiver før jul.

Den nye statistikken viser også at stadig større bedrifter går konkurs. Ved utgangen av tredje kvartal i 2013 var det ikke registrert en eneste konkurs i en bedrift med 100 ansatte eller flere. I 2014 var det registrert to slike konkurser, i fjor var det fire og så langt i år er det registrert seks slike store konkurser i Norge. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:
 

Ikke noe håndtrykk - mange beskyldninger
Slik var den andre presidentdebatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump
02:50
Publisert: