- Senest fredag vil det være over for Atomic as. Nå har vi prøvd alt vi kan, og jeg må innse at vi har snudd alle steiner og at det dessverre ikke gikk, sa eier og daglig leder Peer Osmundsvaag til DN torsdag denne uken.

Fredag morgen ble Atomic slått konkurs av rettighetsorganisasjonen Tono, som krevde 114.363,69 kroner av selskapet som i 2013 var Norges nest største konsertarrangør bak den internasjonale kjempen Live Nation.

Ifølge konkurskjennelsen oppgir Atomic at gjelden ligger på vel 8,5 millioner kroner, og at selskapet har vel 450.000 kroner i utestående fordringer. Atomic har slitt økonomisk siden oppstarten, og forgjengeren gikk konkurs med milliongjeld oppunder jul i 2012. Men tre konserter av tenåringsidolet Justin Bieber på Telenor Arena og en Robbie Williams-opptreden på Viking Stadion sikret Atomic as en omsetning på 103 millioner og et lite millionoverskudd i 2013.

Les også: Bryter med Bieber-arrangør

Ifjor falt omsetningen til rundt 30 millioner kroner, viser de foreløpige regnskapstallene. Resultatet før skatt ligger mellom null og 100.000 kroner i pluss.

Henla anmeldelsen

- Det var ekstremt stille ifjor. Vi hadde ingen store utendørsshow og bare halvparten så mange konserter i Oslo Spektrum. I tillegg fikk Atomic et valutatap på vel 1,6 millioner kroner. I konsertbransjen forplikter man seg til å betale i dollar, euro eller pund lang tid i forveien, og artistene tar ingen valutarisiko, fortalte Osmundsvaag i gårsdagens DN.

DN har tidligere skrevet om konkursen til forgjengeren Atomic Soul (Concerts), som kollapset etter at en dansk medarrangør stakk av med seks millioner i billettinntekter fra housefesten Sensation i 2011. I et forsøk på å få inn 3,5 millioner kroner til kreditorene i Atomic Soul (Concerts), arrangerte nystiftede Atomic housefesten året etter. Arrangementet trakk bare 8000 deltagere, mot 22.000 året før, og gikk med underskudd som Atomic måtte dekke.

- Det er den gamle historien som feller oss. Det nye selskapet arrangerte Sensation mens det gamle skulle få inntektene. Vi tapte også millioner på en Bryan Adamskonsert i 2012 etter at en arrangør som hadde hentet artisten gikk konkurs. Jeg skal ikke komme med unnskyldninger, men vi har ikke klart å tjene nok penger i de to siste årene til å dekke opp de tapene Atomic pådro seg i 2012, sa Peer Osmundsvaag.

Han ble politianmeldt av bostyrer etter konkursen i Atomic Soul (Concerts), som påførte kreditorene et tap på vel åtte millioner. Bostyrer mente selskapet var drevet for kreditorenes regning i halvannet år, og burde meldte oppbud tidligere. Anmeldelsen ble senere henlagt av politiet.

Taper selv syv mill.

- Burde også Atomic begjært oppbud før?

- Jeg mener vi inntil nylig har hatt konkrete planer og muligheter til å få inn nye investorer, og hvis vi hadde klart et like godt resultat i 2014 som i 2013, så hadde vi hatt nok penger til å drive videre. Det så fortsatt lyst ut på høsten ifjor, sa Peer Osmundsvaag i gårsdagens DN.

Han anslår selv å ha tapt opp mot syv millioner kroner på Atomicsatsingene i tillegg til en halvering av lønnen det siste halvannet året.

- Arrangementene til Atomic fremover er kjøpt ut av spillestedene, andre konsertarrangører og noen av mitt selskap Golden Arrow. Atomic er gjennom disse overdragelsene sikret å ikke tape penger på konsertene, og får også en andel av eventuelle overskudd.

Peer Osmundsvaag eier også Atomic Soul (Booking), som jobber med norske artister. Selskapet gikk med overskudd i 2013 og 2014, og er ifølge Osmundsvaag uberørt av konkursen i Atomic.

Les også: - Noen er uheldige. Noen er overoptimistiske. Noen er kriminelle (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.