18. mai er en blåmandag for den tidligere dekkongen Tommy Sharif. Syv av selskapene hans ble slått konkurs etter oppbudsbegjæring, mens Sharif Holding gikk konkurs fredag.

- Vi skal ha et møte med Tommy Sharif på tirsdag. Konkursboene jobber nå med å få oversikt over disse selskapene, og det er Sharif selv som har begjært oppbud, sier bostyrer Christian Lundin.

DN skrev i forrige måned om kollapsen til Sharifs Truckwash, hvor kreditorene krever 3,8 millioner kroner uten at det ligger an til at de får noen dekning.

- Det synes på det rene at virksomheten over tid er drevet for kreditors regning, det er gitt lån i strid med aksjeloven og regnskapene for 2013 og 2014 er ikke ferdigstilt. Dette vil bli fulgt opp, sa bostyrer Christian Lundin i Nedre Romerike tingrett i april.

Les også: - Drevet for kreditors regning

Lundin sa i retten at han vil vurdere å politianmelde Tommy Sharif og be om konkurskarantene. Sharif hadde ingen kommentarer til dette da DN pratet med ham etter rettsmøtet. Selskapene hvor det er åpnet konkurs mandag morgen er Dekkongen Sharif Oslo, Europtyre, Sharif Invest, Tommy Sharif, Sharifs Dekksenter, Starum og Hov Møbel og Eiendom i Oppland.

Dermed er samtlige av Tommy Sharifs selskaper nå rammet av konkurs, og Lundin er bostyrer i alle ni konkursene. Ingen av selskapene har levert regnskaper etter 2012-tallene som først ble sendt inn over et halvår etter siste frist på vårparten ifjor.

Den tidligere dekksentereiendommen på Berger ble tvangssolgt for 74 millioner kroner i slutten av forrige måned. Salget gir ifølge Romerikes Blad ikke dekning for alle kreditorene som hadde pant, og prisantydningen var 85 millioner kroner.

DN fikk mandag morgen ikke kontakt med Tommy Sharif.

Les også:

Sharif hevder det ikke finnes verdier  

Satser på Yara og XXL

Harvard beskyldes for diskriminering  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.