Og samtidig eller like etterpå startet de virksomhet i Brasil, skriver Dagens Næringsliv.

Nå er syv av disse ifølge DN siktet eller tiltalt i den omfattende hvitvaskingssaken i Brasil.

Mistanke
Dagens Næringsliv har gjennomgått femten konkurs-rapporter tilbake til 2002. I flere av rapportene er det koblinger til Brasil, og mistanke om pengeoverførsler til Brasil.

De syv sentrale aktørene i Natal er Øistein Hansen, Tom Hagbru, Thomas Belseth, Terje Falkenhall, Geir Roger Jevnsveen, Geir Løvseth og Bjørn Thomas Løvstad.

"Mange spørsmål"

En av de syv, Terje Falkenhall, den eneste av de Natal-siktede utenom B-gjengen som sitter varetektsfengslet i Norge, gikk konkurs både i 2004 og 2005.

Til sammen er det ifølge DN uprøvde krav på over åtte millioner kroner som bobestyrer ikke fant penger til å dekke.

"Den sentrale personen i selskapet har ikke besvart boets henvendelser. Det er mange spørsmål og uklarheter vedrørende virksomheten", skriver Bostyrer Per O. Bjørnsen.

Ikke så rart, skriver DN, da Falkenhall da oppholdt seg i Brasil, og blant annet har kjøpt og solgt leiligheter i Natal.

Advokatene står uten midler til å følge pengene når den som går konkurs flytter til utlandet.





(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.