Det danske IT-selskapet Netcompany kjøper det norske konsulent-huset Mesan for rundt 150 millioner kroner.

Netcompany er 50 prosent eid av det norske oppkjøpsfondet FSN Capital, gründet og ledet av Frode Strand-Nielsen. Mesan er et norsk IT-konsulentselskap som hovedsakelig driver med systemutvikling. Det ble startet i 2000 av en gruppe personer med lang erfaring fra konsulentbransjen.

Styreleder Peter Pronstad (60) eier rundt 25 prosent og innkasserer dermed rundt 38 millioner kroner. Det samme gjør administrerende direktør Gorm Hedløy (52) som også eier rundt 25 prosent. Ellers er det flere titall andre gründere og medarbeidere på eiersiden som deler gevinsten seg imellom. De fleste reinvesterer en del av pengene og blir med som eiere av Netcompany.

Dansk vinner

Netcompany har posisjonert seg en av vinnerne i det danske konsulentmarkedet med vekst på over 20 prosent på både topp- og bunnlinjen siden selskapet ble startet i 1999. Med Mesan får Netcompany en virksomhet i Oslo med over 120 ansatte som leverer IT-løsninger og som har klart på tiltrekke seg flere IT-talenter i markedet. Mesan hadde i 2015 et driftsresultat på 21 millioner kroner, av en omsetning på 108 millioner kroner.

- Ta resten av Nord-Europa

- Vi har fulgt Netcompany lenge og er særlig imponert over selskapets evne til å posisjonere i det danske IT- markedet og vært en foregangsfigur for hvordan fremtidens IT-prosjekter bør gjennomføres, sier styreleder og hovedaksjonær Peter Pronstad i Mesan.

- Vi er overbevist om at det er et kjempepotensial i dette samarbeidet og at vi sammen med våre danske venner kan løfte selskapet til å bli en vesentlig IT-leverandør i Norge. I neste runde skal vi jobbe sammen om å ta resten av Nord-europa, legger han til.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om stigende boligpriser, jublende aksjonærer i landets største bank og hvorfor det er glade dager for forbrukerbankene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

DNtv viser vinneren av firmabiltesten:

15 biler - én vinner
Dagens Næringsliv kårer Årets firmabil 2016. Her er vinneren.
01:36
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.