Gode råd er dyre når de kommer fra amerikanske McKinsey & Company og rivalen Boston Consulting Group. Partnere ved Oslo-kontoret til de to konsulentgigantene har de desidert største inntektene i bransjen.

Aller mest tjener McKinsey-partner Tore Myrholt (59), som har spesialisert seg på å bistå selskaper i olje-, gass- og offshorebransjen. Han hadde en inntekt på 59 millioner kroner ifjor. Det er ingen andre som kan måle seg med ham, med unntak av tidligere McKinsey-partner Trond Riiber Knudsen (52). Knudsen er i dag investor i oppstartselskaper som partner i TRK Group og hadde inntekt på 56 millioner kroner ifjor.

Høy lønn, lite overskudd

Blant de ti konsulentene på listen med høyest inntekt er tre av dem fra McKinsey, mens fire er fra Boston Consulting Group (BCG).

Lønningene er høye selv om selskapene ikke har store overskudd i Norge. Begge selskapene har betydelige transaksjoner mellom konsernselskaper i ulike land og inntektene fordeles der arbeidet skjer, og det er ofte utenfor Norge.

DN skrev nylig at McKinsey i Norge hadde et overskudd på 17 millioner kroner før skatt ifjor. Året før var det nær 12 millioner kroner i underskudd. BCG hadde et underskudd på 53 millioner kroner før skatt ifjor.

Saken fortsetter under tabellen.

Her er lønnstoppen blant konsulentene. Alle tall i milioner kroner.

 

Tore Myrholt er nestor på McKinseys Oslo-kontor, og har blant annet hatt Statoil som viktig kunde i flere år. Arbeidsmengden svinger med aktiviteten i oljemarkedet og Myrholt fordeler innsatsen på større og mindre oppdrag i oljesektoren Norge og utlandet. Året før var inntekten hans på nær 78 millioner kroner.

Rune Jacobsen (49) er en av de mest erfarne partnerne på BCG-kontoret med 17 års fartstid. Han har spesialisert seg på retail- og konsumområdet og leder denne gruppen for BCG internasjonalt. Ifjor var inntekten hans på vel 22 millioner kroner. Carl Andreas Holm (55) er administrerende direktør for BCG i Norge og hadde nær 17 millioner kroner i inntekt ifjor.

Leder for McKinsey i Norge, Martin Bech Holte (36), hadde 3,1 millioner kroner i inntekt ifjor. Han tok over ledelsen etter Ole Jørgen Vetvik (41) ved inngangen til året.

 

Les også:

Krafttrader Einar Aas tjente 215 mill.

Slik krympes Stordalens formue dnPlus

Bloggeren Sophie Elise Isachsen: Doblet inntekten i 2015

Jo Nesbø nærmer seg kvart milliard

Dagligvarearving dobler formuen

23 år og ti mrd. i formue dnPlus  (DN+)

Politikerlisten: Doblet nesten inntekten

Wordfeud-gründer femdoblet formuen  

Magnus Carlsen mangedoblet inntekten i fjor  

DN tok Skatteetaten på sengen: Kreativ journalistikk lagde kaos hos skatteetaten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.