Problemtomt som kontoreiendom blir gullgruve som boligtomt, skriver Dagens Næringsliv.

Næringsbygg i Oslo er blitt altfor verdifulle til å brukes til kontorer. Kontorleiene er mange steder så lave at det er store penger å tjene på å bygge om til bolig.

Nordeas norske hovedkontor på Majorstuen i Oslo er ifølge DN i ferd med å bli attraktivt boligprosjekt med Frognerparken som nærmeste nabo.

- Med 95 prosent sikkerhet
Bygget, som rommer 27.000 kvadratmeter over bakken og 5000 kvadratmeter under, lønner seg ikke lenger å bruke som kontor.

-Bygget kommer med 95 prosent sikkerhet til å bli omgjort til boliger. Vi skal i møte med Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune for å sjekke mulighetene allerede denne uken. Verdien på bygget, brukt til kontorer, ligger i dag på i underkant av 24.000 kroner per kvadratmeter. Boliger med en slik beliggenhet vil fort komme opp i priser på 70.000 kroner per kvadratmeter, sier administrerende direktør Olav Line i Norwegian Property asa som eier gården.

Med ombyggingskostnader på oppunder 30.000 kroner per kvadratmeter, vil det gi en gevinst på 15.000-16.000 kroner per kvadratmeter.

For bygget på Majorstua innebærer i så fall det en gevinst på rundt 400 millioner kroner.

- Flere vil det bli
Prosjektet er bare ett av seks-syv tilsvarende prosjekter som har dukket opp i sentrale strøk av Oslo de siste månedene.

- Og flere vil det bli. Vi vet at gårdeiere sitter og regner, og vi vet at investorer gjør det samme. Det har ikke vært så lukrativt å sitte med investeringer i kontor de siste årene, sier Roar Sandnes, meglernestor i Akershus Eiendom.

- Vi har regnet på forholdet mellom boligverdier og kontorverdier rundt om i hele byen. I områdene der det vil være gunstigst å gjøre kontorbygg om til boliger befinner det seg i dag oppunder 1,5 millioner kvadratmeter kontor, sier analysesjef Ragnar Eggen i Akershus Eiendom til DN.

Les også: Småinvestorene tilbake: Kjøper ny bolig – leier ut gamleboligen

- Folk tør ikke selge boligen

Boligknapphet presser opp prisene


- Boligprisene stiger uansett hvor høye rentene blir
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.