Under sin daglige pressekonferanse mandag sa Trump at han så frem til å lette på restriksjonene som har ført til en dramatisk nedstengning av store deler av den amerikanske økonomien.

– Amerika vil snart igjen være åpent for forretninger, sa Trump og la til at økonomien vil være tilbake i normalt gjenge raskere enn «tre til fire måneder».

Presidenten antydet at han vil lette på de innførte restriksjonene om redusert sosial kontakt når den opprinnelige perioden på 15 dager løper ut. Dette vil i så fall være i strid med rådene fra flere helsetopper i USA og samtidig med at millionbyen New York opplever en alarmerende stigning i antall smittetilfeller.

Dette er de språklige koronaretningslinjene Trump ikke følger
Allerede i 2015 kom WHO med føringer for hvordan nye sykdommer og virusepidemier skal navngis.
00:45
Publisert:

Tirsdag skriver også avisen Wall Street Journal at de største flyselskapene i USA legger planer for å frivillig innstille nesten all innenriks flytrafikk. Allerede nå, på grunn av svært få internasjonale avganger og fordi 80 millioner mennesker over hele USA er omfattet av lokale portforbud, har flytrafikken blitt redusert med 80 prosent siden samme tid i fjor. Ytterligere kutt kan bli innført rett og slett fordi færre reiser og fordi mange av landets flyveledere er rammet av koronasmitte.

Mandag var 560 personer døde på grunn av koronavirus i hele USA og minst 43.963 bekreftet syke, ifølge Johns Hopkins University som samler de globale tallene. Ni amerikanske delstater har bedt alle om å holde seg hjemme og minst fire andre har lagt ned forbud for alle mot å gå på jobb med mindre det dreier seg virksomhet av kritisk nødvendighet for samfunnet.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.