Den danske staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI), som er kunde av Atea i Danmark, krever at Atea redegjør for sin rolle i forbindelse med den pågående bestikkelsessaken.

Det melder Computerworld.dk.

Politiet i Danmark etterforsker for tiden en bestikkelsessak som kan involvere en ansatt i Atea samt en tidligere ansatt.

SKI vil i den sammenheng blant annet ha garanti for at Atea ikke har benyttet bestikkelse overfor SKIs egne rammeavtaler. De vil også vite om bestikkelsen i handel mellom Atea og offentlige kunder på SKIs avtaler.

MARKEDET NÅ:Noen prøver å innbille markedet  at Hellas ikke betyr noen ting, men det er selvsagt bare tullball

Direktør Signe Lynggaard Madsen i SKI sier at de skal se på Ateas redegjørelse og lese den grundig.

- I ytterste instans kan det få konsekvenser, hvis den ikke er tilfredsstillende, sier hun.

Hvis det faller dom over Atea i saken fra Region Sjælland er hun dessuten klar til at utelukke Atea fra hele SKI-systemet.-Rammeavtaler inneholder en klausul, som setter likhetstegn mellom bestikkelse og misligholdelse av kontrakten. Faller det en endelig dom, hvor Atea, og ikke enkeltpersoner er skyldige, så vil vi benytte oss av vår mulighet for at avslutte samarbeidet, sier Madsen til Computerworld.dk.

Hun opplyser at SKI er ikke blitt kontaktet av politiet i forbindelse med bestikkelsessaken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Vil ikke selge Hemnet til Schibsted

- Kan se oppbemanning kort tid etter at nedbemanningen er ferdig

Statoil bekrefter: Inntil 2000 må gå innen utgangen av 2016

Se DNTV: - Vi er til stede i «det mørke nettet»

- Vi er til stede i «det mørke nettet»
Kripos har siktet fire menn for narkotikaomsetning som har foregått på flere skjulte markedsplasser på nettet.
01:14
Publisert: