Atea har over en tid vært innblandet i en dansk korrupsjonssak. I juni 2015 aksjonerte politiet mot 17 adresser på Sjælland i Danmark, blant dem kontorene til dataselskapet Atea.

I en børsmelding onsdag morgen opplyses det at selskapets interne gransking har avdekket misligheter blant ansatte i Atea.

- Den interne granskingen har avdekket at tidligere ledende ansatte i Atea gitt fordeler til kunder i strid med Ateas interne retningslinjer, heter det.

De ansatte som skal ha brutt retningslinjene skal ikke lenger være ansatt i selskapet.

Ifølge børsmeldingen er det opp til danske myndigheter å avgjøre om de interne bruddene også er brudd på dansk lov.

Selskapet opplyser at det er klar over at dansk politi har siktet 27 offentlig ansatte i Danmark for å ha mottatt bestikkelser. Noen av disse er Ateas kunder, skriver selskapet i børsmeldingen.

Brutt interne retningslinjer

I rundt et år har selskapet samarbeidet med Den danske Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK). I tillegg har selskapet selv gjennomført en intern undersøkelse.

Saken stammer fra politianmeldelsen i Sjælland i juni 2015, opplyses SØIK i en pressemelding, ifølge TDN Finans.

«Personene, som typisk er ansatt i offentlige IT-avdelinger, er mistenkt for å ha fått elektroniske utstyr av IT-virksomheten i strid med reglene for gaver til offentlig ansatte. (..)Gavene er eksempelvis mottatt i forbindelse med handler med virksomheten», heter det.

Den danske avisen Politiken skriver at de siktede har tatt i mot dyre gaver, som mobiltelefoner, nettbrett og annet elektronisk utstyr, samt i noen tilfeller reiser.

Tirsdag ble det gjennomført koordinerte aksjoner flere steder i Danmark, og de siktedes private hjem skal ha blitt ransaket, skriver Politiken.

Atea er Nordens største selskap innen it-infrastruktur, og er børsnotert i Norge med norsk toppsjef. Men store deler av selskapet stammer fra danske Top Nordic, som ble drevet av Ateas styreleder Ib Kunøe.

Les mer om saken:

«Something is rotten in the state of Denmark»

Kunde ber Atea om utredning i bestikkelsessak

13 siktet i korrupsjonssak dnPlus

Razzia hos Atea i Danmark

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Søkerstrøm til Kiwi i Oslo, men Maxbo-lederen i Balsfjord fikk bare én søknad da han skulle ha ny butikksjef  

Gir gullkort til konkurrentenes gjester

Asia i dag: Soros advarer mot «Black Friday»  

Sjømatselskapenes produksjons­kostnader er ­nesten doblet på ti år: Advarer mot «kostnadskarusell» dnPlus (DN+)

Nå fraråder han norske studenter å studere medisin i Polen dnPlus (DN+)

Lastet med oljepenger har Helge Lund skutt inn 43 millioner kroner i et investeringsselskap som også skal gi gaver til veldedige formål. Starter eget selskap dnPlus (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Om den store "brexit"-uroen, endelig åpnet et vindu seg i finansmarkedene og er de over 60 verdt en ekstra ferieuke?

Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.