Morits Skaugen påstår i et Ta korrupsjon på alvor at Forsvarsdepartementet valgte å overse en bekymringsmelding han sendte oss i desember i fjor. Dette er grovt misvisende. Vi tok hans bekymringsmelding på største alvor, inviterte Skaugen til flere møter og igangsatte meget grundige undersøkelser. Det ble ført referat fra møtene, som også Skaugen har godkjent. Alt dette vet Skaugen utmerket godt, men han velger likevel ikke å nevne det.

Våre nærmere undersøkelser av Skaugens bekymringsmelding klarla at firmaet Skaugen er i konflikt med – Man Turbo & Diesel – ikke har eierandeler i firmaet Forsvaret nå har inngått kontrakt med – Rheinmetall Man Military Vehicles (RMMV). Vi fant også – støttet av solid juridisk ekspertise – at RMMV ikke kunne holdes ansvarlig for bedriftskulturen eller andre forhold i Man Turbo & Diesel. Firmaet Skaugen er i konflikt med er altså ikke – som han hevder – det samme firmaet som skal levere lastevogner til Forsvaret.

At Skaugen hadde ønsket et annet resultat av våre undersøkelser, må stå for hans regning. Men å hevde at vi ikke tok hans bekymringsmelding på alvor, er både feil og uredelig.

På bakgrunn av våre under­søkelser ble kontrakten mellom Forsvarets logistikkorganisasjon og RMMV inngått rett før påske – en inngåelse som ble utsatt på grunn av den gjennomgangen vi satte i gang etter at Skaugens bekymringsmelding ble mottatt.

Uansett stikker vi ikke hodet i sanden, men holder det hevet. Forsvarsdepartementet har lenge lagt avgjørende vekt på antikorrupsjonsarbeid og høy etisk standard knyttet til Forsvarets anskaffelser, og slik vil det forbli. Vi anser den aktuelle saken som avsluttet for vårt vedkommende.

Ine Eriksen Søreide (H), forsvarsminister(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.