Politiet i Hordaland bekrefter at Bergens-ordfører Trude Drevland og havnesjef Inge Tangerås er siktet for grov korrupsjon, men vil ikke uttale seg om reder Torstein Hagen eller andre aktører også er siktet i saken.

Det kom fram under en pressekonferanse i Bergen fredag ettermiddag.

– Jeg vil ikke kommentere etterforskningen av saken utover å bekrefte at vi har tatt ut siktelse mot to personer, svarte Frode Karlsen, leder for økonomiseksjonen i Hordalandspolitiet, da han fikk spørsmål om skipsreder Torstein Hagen eller andre aktører i rederiet Viking Cruise også var siktet i saken.

Hagen hentet Høyre-ordføreren og hennes sønn, samt havnesjef Inge Tangerås, i et privatfly for at de skulle delta på sjøsettingen av et av hans nye skip i Venezia i juni i fjor.

De ble innkvartert på et luksushotell på Hagens regning. Drevland og familien fikk videre et to dagers-cruise i Norge av Hagen.

Drevland takket også ja til et ukecruise til en verdi av 100.000 kroner fra Istanbul til Venezia til høsten med sin venninne Marit Warncke, som leder Bergen Næringsråd. Drevland avlyste reisen etter at pressen begynte å skrive om saken.

Det er avdekket av Drevland har skrevet brev på vegne av rederiets interesser både til næringsminister Monica Mæland (H) og til fylkesmannen i Hordaland.

Les også: Over 213.000 asylsøknader i EU i andre kvartal

Han er ny informasjonsdirektør i Statoil

Milliardkontrakt til Kleven Verft

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Triksene som kan ta treningen til et nytt nivå:

Triksene som kan ta treningen til et nytt nivå:
00:00
Publisert: