Bjørn Helge Karlsen står i dag frem i Avisa Nordland og forteller hvordan det gikk til at han gamblet med millioner, jobb, familie og frihet.

Karlsen ble politianmeldt av sin tidligere arbeidsgiver, DNB Bank ASA, og fredag ble han tiltalt for grov korrupsjon. Strafferammen er inntil ti års fengsel.

Mistet kontrollen

Det begynte i 2009, da Karlsen ga råd til en kunde i en valutahandel som ga stor gevinst. Ikke lenge etter ble et større beløp satt inn på Karlsens private bankkonto.

- Å få tilgang på en jevn pengestrøm i den størrelsesorden, kan sammenlignes med å gi gratis sprit til en alkoholiker. Jeg mistet kontrollen over min egen atferd, sier han.

Karlsen er spilleavhengig og hektet på nettpoker, og på ti år spiller han bort ti millioner kroner.

Medtiltalt

Karlsen og kunden fortsatte med den uskrevne avtalen om gode råd mot deling av avkastning.

I løpet av en periode på fire år ble det utført utallige handler med en totalgevinst på rundt fire millioner kroner. Kunden er medtiltalt i korrupsjonssaken.

I tiltalebeslutningen heter det at kunden overførte til sammen to millioner kroner til Karlsens bankkonto, noe som utgjorde om lag 50 prosent av nettofortjenesten etter valutahandler Karlsen hadde utført for ham, skriver Avisa Nordland.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.