Den rumenske påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot Romanias statsminister Victor Ponta for skattefusk og hvitvasking av penger.

Påtalemyndigheten opplyser at de også midlertidig har beslaglagt eiendeler som tilhører statsministeren.

Ponta er tiltalt for skattesvik, forfalskning, interessekonflikt og hvitvasking av penger mellom 2007 og 2011, mens han arbeidet som advokat.

Nektet

Den 42 år gamle statsministeren har gjentatte ganger nektet for å ha gjort noe galt, og kaller påstandene mot ham politisk motiverte. Han nekter å trekke seg som statsminister, selv om landets president Klaus Iohannis har bedt ham om det.

Ponta er den høyest rangerte tjenestemannen som har blitt tiltalt av Romanias antikorrupsjonsdepartement (DNA). DNA har fått dømt både tidligere politikere og dommere de siste ti årene.

Korrupsjonsanklagene mot Ponta har kastet Romania, som er et av Europas fattigste land, i dyp krise. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Nedgang i flytrafikken i første halvår

Opec: Slik blir oljeetterspørselen i 2016

Oljeanalytiker om Iran-avtalen: - Et tveegget sverd

Se DNTV: - Deler av EU driver med psykologisk krigføring og terror

- Deler av EU driver med psykologisk krigføring og terror
Det sier den greske administrasjonsministeren George Katrougkalos.
04:33
Publisert: