Informasjons- og kommunikasjonsbransjen er blant verstingene i internasjonale korrupsjonssaker, ifølge OECD.

– Store selskap står for hoveddelen av de internasjonale bestikkelsene, og som regel er toppledelsen informert, heter det i en ny rapport fra Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD), skriver Klassekampen. Informasjons- og kommunikasjonsbransjen stå for 10 prosent av sakene OECD har gjennomgått.

Telenor-selskap under etterforskning

Det Telenor-eide VimpelCom er under etterforskning for å ha betalt bestikkelser.

– Mange av funnene i denne undersøkelsen stemmer godt med det som har kommet fram i VimpelCom-saken, sier korrupsjonsforsker Tina Søreide ved Universitetet i Bergen.

Blant funnene er at i 75 prosent av sakene går betalingene via mellommenn, og at store selskap står for godt over halvparten av korrupsjonssakene.

Telenor-eide VimpelCom har betalt over 600 millioner kroner for usbekiske telelisenser. Overføringene er gjort til Talikant, som eies av en venninne av den usbekiske presidentdatteren Gulnara Karimova. (©NTB)

Les også: Nav gir egen konsulentbruk stryk dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.