Pallin skal ha utstedt båtførerbevis til Kjell Inge Røkke og andre, uten at disse hadde avlagt de nødvendige eksamener på forhånd.

Den svenske statsadvokaten sier til TV 2 at det trolig vil bli tatt ut tiltale mot Pallin. Ifølge TV 2 vil Oslo politidistrikt i begynnelsen av neste uke sende sin innstilling til den norske statsadvokaten, som skal avgjøre om også Røkke skal tiltales for korrupsjon.

Kjøpte sertifikat
Den såkalte sertifikatsaken startet da Dagens Næringsliv i august 2001 avslørte at det var mulig å kjøpe båtførerbevis for store fritidsbåter. Med Erik Øye som mellommann - og med falsk identitet - klarte en av avisens medarbeidere å få kjøpt et slikt sertifikat fra Claes Pallin for 20.000 kroner. Avisen avslørte også at Kjell Inge Røkke var blant Claes Pallins norske "kunder".

Røkke avhørt
Ifølge de opplysninger som er kommet fram, skal Kjell Inge Røkke ha betalt til sammen 100.000 kroner for båtsertifikater til seg selv og sine medarbeidere John Inge Valand og Robert Matos.

Røkke har avgitt politiforkl#229, men har ikke vært villig til å gi noen offentlig kommentar til realitetene i saken.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.